Bojama protiv barijera u društvu

Izvor: JužneVesti.com, 26.Nov.2014, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bojama protiv barijera u društvu

Dodajući vesele boje na crno-bele crteže mališana ometenih u razvoju i druženjem sa decom sa invaliditetom, dvadesetak niških novinara je pokušalo da simbolično ukloni barijere između ovih osetljivih kategorija i ostatka društva. 

Kako kaže organizatorka ovog događaja Dragana Rodić, deca iz škole "14. oktobar" imala su zadatak da nacrtaju ono što ih čini srećnima, a novinari da to oboje.

Zanimljivo je da su svi oni, na zadatak da nacrtaju ono što >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ih čini srećnima, uglavnom crtali druge ljude. Dakle, ono što njih čini srećnima je druženje, ljubav, kao i sve ostale, i ovom akcijom smo upravo to i hteli da pokažemo - da je normalno biti i star, i osoba sa invaliditetom, i da smo svi ljudi, da smo svi isti - objašnjava Rodić.

Dopisnik RTS-a iz Niša Dejan Tasić, kao jedan od učesnika, kaže da je ovo iskustvo za njega bilo potpuno jedinstveno.

Zaista mi je bilo lepo u ovoj akciji, zbog toga što smo se mi kolege lepo družili, ali pre svega zato što dok sam bojio ono što su ta deca crtala, počeo sam da ih razumem bolje, i da shvatam kako oni razmišljaju. To je bilo vrlo emotivno za mene - kaže Tasić.

Dragana Rodić navodi da su baš novinari bili pozvani da “dodaju boje” jer oni imaju najveću mogućnost da posreduju između raznih kategorija društva, i prave pozitivan društveni ambijent.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Novinari u akciji „Uklonimo barijere“

Izvor: juGmedia, 26.Nov.2014

NIŠ – Dvadesetak novinara priključilo se akciji Uklonimo barijere koju vodi udruženje „Dragana Rodić“ a poslednji u nizu događaj je bio „Dodaj boje“ u holu Univerziteta...Novinari su bojili crteže dece ometene u razvoju iz škole „14.oktobar“ i tako simbolično uklonili barijere i...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.