Novinari u akciji „Uklonimo barijere“

Izvor: juGmedia, 26.Nov.2014, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinari u akciji „Uklonimo barijere“

NIŠ – Dvadesetak novinara priključilo se akciji Uklonimo barijere koju vodi udruženje „Dragana Rodić“ a poslednji u nizu događaj je bio „Dodaj boje“ u holu Univerziteta.

Novinari su bojili crteže dece ometene u razvoju iz škole „14.oktobar“ i tako simbolično uklonili barijere i predrasude u društvu.

„Deca su imala zadatak da nacrtaju ono što ih čini srećnima, uglavnom crtali druge ljude. Dakle, ono što njih čini srećnima je druženje, ljubav, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << i sve ostale, i ovom akcijom smo upravo to i hteli da pokažemo – da je normalno biti i star, i osoba sa invaliditetom, i da smo svi ljudi, da smo svi isti, kazala je Dragana Rodić.

Novinari su se svojski potrudili da svojim (ne)umećem dopune likovni izraz dece.

Nakon novinarskog bojenja nastupuli su Dejan Cukić, Vizantija“, „Kana bend“ i Gudački kvartet.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Niški novinari bojama uklanjali barijere

Izvor: Blic, 26.Nov.2014

Novinari niških medija učestvovali su u akciji “Uklonimo barijere, dodaj boje”, koje je organizovala Dragana Rodić u holu Univerziteta u Nišu...Novinari su bojili crteže dece sa invladitetom...Ovo je jedna u nizu akcija koju Dragana i njeno istoimeno udruženje organizuje kako osobe sa invaliditetom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.