Besplatna članarina u biblioteci za đake sa jedinicom iz srpskog jezika

Izvor: JužneVesti.com, 13.Dec.2018, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatna članarina u biblioteci za đake sa jedinicom iz srpskog jezika

Narodna biblioteka "Stevan Sremac" u Nišu prvi put organizuje neobičnu akciju - svim učenicima osnovnih i srednjih škola, koji su na tromesečju imali slabu ocenu iz srpskog jezika, daruje besplatnu godišnju članarinu. Popust od 50% na članarinu Biblioteka daje i svim zainteresovanima povodom Dana bibliotekara Srbije.

Direktorka niške Biblioteke Sonja Šuković navodi da su iz najboljih namera odlučili da đacima koji su imali jedinicu omoguće da uzmu člansku karticu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << bez plaćanja.

Ideja je da ih na ovaj način motivišemo i damo im priliku da se više angažuju. Ujedno, to je i način da svi imaju jednak pristup knjigama, jer neka deca prosto nemaju novca da plate tu članarinu - objašnjava Šukovićeva.

Osnovci i srednjokolci će besplatnu članarinu moći da dobiju od 14. do 21. decembra, a u istom ovom periodu niška biblioteka će davati i popust onima koji žele da obnove članarinu ili žele da postanu član.

Povodom Dana bibliotekara Srbije 14. decembra, Narodna biblioteka "Stevan Sremac" će vas obradovati popustom od 50% na godišnju članarinu za decu i odrasle - poručuju iz Biblioteke.

Tako će godišnja članarina umesto 700 dinara u ovom promotivnom periodu koštati 350 dinara, dok će članarine za Odeljenje knjige za decu biti 200 dinara umesto 400.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

"Kec" u dnevniku - besplatna članarina u biblioteci

Izvor: B92, 13.Dec.2018

Niška biblioteka nudi besplatnu članarinu učenicima koji imaju jedinice iz srpskog jezika...Niški đaci kojima srpski jezik baš i nije omiljeni školski predmet dobili su posebnu priliku da ga zavole, ili bar olakšaju put do bolje ocene...Narodna biblioteka "Stevan Sremac" u Nišu će svim učenicima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.