Beogradski dream-pop bend “Bitipatibi” nastupa u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 08.Okt.2018, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradski dream-pop bend “Bitipatibi” nastupa u Nišu

U okviru koncertne promocije drugog albuma, koji se na mnogim regionalnim listama našao u 5 najboljih, kako najavljuju organizatori, u niškom klubu "Feedback" će u četvrtak 11. oktobra nastupiti beogradski dream-pop bend Bitipatibi i to će biti prvi put da sviraju u Nišu.

Bitipatibi je jedan od slušanijih bendova u regionu, kako kažu, a dosad su "punili sale" u Beogradu, Zagrebu, Novom Sadu, Sarajevu. Upravo su se vratili sa turneje u regionu, gde je mogla >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da ih čuje publika u Zadru, Šibeniku, Rijeci, Splitu, Koperu, Sarajevu, a bili su i predgrupa King Krulu u Ljubljani.

Svirali smo na mnogim festivalima: na glavnoj bini Egzit festivala prošlog leta, na Šakan festivalu u Brelama, dva puta na Mikser festivalu u Beogradu, na festivalu Uličnih svirača u Novom Sadu, na Ambush festivalu u Subotici, u Skoplju na festivalu Prvo pa žensko - kažu u bendu.

Članovi benda su vokal Una Gašić koja svira i klavijature, Dragan Knežević koji svira gitaru, Dejan Toškov bas gitaru, za bubnjevima je Ernest Džananović i bariton saksofon Dušan Petrović.

Organizatori kažu da se posebnost benda najviše krije u vokalu Une Gašić, kao i "hipnotizirajućim gitarama i ritam sekciji pojačanoj bariton saksofonom".

Bitipatibi neopsihodeličnim zvukom i intimnim, emotivnim tekstovima opisuje atmosferu na sebi svojstven, gotovo mesečarski način. Popularni su širom regije, a njihov drugi album "Lešnici Divlji 2" našao se na listama najboljih izdanja u regiji - navode organizatori.

Karte u pretprodaji koštaju 500 dinara, a na dan koncerta će moći da se kupe za 700 dinara, u prodavnici "Vintage Shop" u Davidovoj 9 i agenciji "Galileo Tours" u Ulici Nikole Pašića 35.

Njihov nastup počinje u 22 sata.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.