Izvor: JužneVesti.com, 24.Nov.2023, 12:47

Bend "T-Error" u "15 minuta": Počeli smo kao niška priča, 30 godina kasnije tako i završavamo

Poznati niški hardkor bend T-Error u petak, 29. decembra od 20 sati, u klubu Istina Mašina u NIšu proslavlja 30 godina postojanja i rada, što će ujedno biti i njihov oproštajni nastup. O poslednjem koncertu i razlozima, ali i o karijeri i epohama u kojima su svirali govorio je u emisiji “15 minuta” Južnih vesti frontmen benda Milan Tasković. On je istakao da su počeli kao lokalni bend, da su bili “niška priča” i da će u tom stilu i završiti poglavlje “T-Error”.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Od osnivanja benda 1993. godine prepoznatljivi su po “žestokim” i energičnim nastupima, a kako je Tasković rekao bili su generacija koja je kroz sport i muziku pokušavala da “pobegne” iz realnosti i poteškoća koje su nosile devedesete godine u Srbiji. Trideset godina kasnije, objavili su kraj karijere.

Mi smo odlučili da koncert radimo besplatno i da ga poklonimo našim prijateljima i fanovima, jer je to naš poslednji, oproštajni koncert i da odemo u stilu. Mislili smo da prvo prodajemo karte i da ga posle uložimo u humanitarne svrhe, ali humanitarne kutije biće na ulazu. Skupljaćemo pomoć za jednu našu Nišlijku i ko koliko može da ubaci - rekao je Milan Tasković

Osvrnuo se i na njihov prvi nastup u nekadašnjem niškom klubu Underground i ulaznice koja je koštala nekoliko miliona tadašnjih dinara, ali i proslave 20. rođendana u klubu Pravnog fakulteta, za koji Tasković u emisiji kaže da se i dalje prepričava, a koji je pokazao da je njihov značaj i doprinos muzici i dalje veliki.

Koncepcija programa je mnogo drugačija nego kada smo slavili 20 godina benda. Goste iz Bugarske i Srbije koje smo tada imali bili su žanrovski isti bendovi. Sada smo se sveli samo na lokalnu podršku, namerno. Krenuli smo iz Niša, sa niškom pričom, završavamo u Nišu sa niškom pričom - rekao je Milan.

Kako je nastao bend i kako je bilo svirati u Nišu početkom 90-ih godina, kome su “ukrali” muzičare, kakvi su bendovi danas u odnosu na vreme kada su oni počinjali karijeru, ali i ko će sa T-Error-om svirati na oproštajnom koncertu saznaćete u emisiji “15 minuta” koja se nalazi iznad teksta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.