Arena kraj Nišave

Izvor: Politika, 21.Jan.2010, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arena kraj Nišave

Na niškom „Đačkom ostrvu” uskoro počinje izgradnja velelepne sportske dvorane koja će biti gotova do Evropskog prvenstva u rukometu 2012. godine

Niš – Višemesečne dileme oko izgradnje nove sportske dvorane konačno su razrešene. U Nišu će uskoro početi izgradnja modernog, višenamenskog, ne samo sportskog već i komercijalnog objekta. Postignut je dogovor o načinu finansiranja, određena je lokacija i već su započete ozbiljne pripreme. Gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Niša Miloš Simonović juče nam je potvrdio ovu informaciju rekavši da više ne postoji nijedan razlog da se odlaže izgradnja dvorane, posebno istakavši da će grad uložiti znatna finansijska sredstva u rekonstrukciju sadašnje hale „Čair", ali i dobiti novi velelepni sportski objekat za sve vrhunske priredbe.

Nova sportska dvorana, koja zbog svoje grandioznosti i kapaciteta podseća na objekat na Novom Beogradu, već je dobila ime „Niška arena", ali je zvaničan naziv onaj koji je bio i prilikom svojevremenog usvajanja idejnog projekta. Zvaće se, rekao je Simonović za „Politiku”, „Car Konstantin":

– Uz pomoć Evropske banke za razvoj, Ministarstva za sport Srbije i Nacionalnog investicionog plana obezbeđeno je šest miliona evra. U gradu smo se obavezali da preko uprava izradimo svu potrebnu dokumentaciju za građevinsko zemljište i izdavanje neophodnih dozvola za izgradnju, nakon čega će radovi odmah početi. Dvorana, koja će biti izgrađena na „Đačkom ostrvu", imaće 9.000 mesta za gledaoce i prema našem planu najkasnije krajem marta, ili početkom aprila ove godine počeće da se gradi.

„Niška arena" prema planu treba da bude završena do kraja jeseni 2011. godine i da bude u funkciji pre zvaničnog početka Evropskog prvenstva u rukometu u februaru 2012. godine, jer je Niš uz Beograd i Novi Sad određen za jednog od domaćina ove sportske manifestacije, kaže direktor Direkcije za izgradnju Niša Branislav Jovanović.

Nova dvorana prostiraće se na blizu 35.000 kvadratnih metara, bez parkinga. Ispod dvorane biće sagrađene moderne garaže sa posebnim delom za parking autobusa kojim će sportisti direktno dolaziti u „Arenu”. Posebna vrednost nove dvorane je u pokretnim tribinama i mogućoj „podeli" sportskog borilišta na dva dela, što će omogućiti nesmetano održavanje treninga i dva kluba istovremeno.

Na kompleksu „Đačko ostrvo” u Nišu, na levoj obali Nišave, gde će biti nova dvorana kojom će se Niš svrstati u red ne baš velikog broja evropskih gradova koji će moći da organizuju vrhunske sportske priredbe evropskog i svetskog karaktera, ali i koncerte i druge manifestacije, gradiće se i hoteli, lokali za agencije i bankarske organizacije, prodajni objekti...

Toma Todorović

[objavljeno: 22/01/2010]

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

"Car Konstantin" kraj Nišave

Izvor: YU-Build.rs, 22.Jan.2010, 13:30

Višemesečne dileme oko izgradnje nove sportske dvorane konačno su razrešene. U Nišu će uskoro početi izgradnja modernog, višenamenskog, ne samo sportskog već i komercijalnog objekta. Postignut je dogovor o načinu finansiranja, određena je lokacija i već su započete ozbiljne pripreme.

Nastavak na YU-Build.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.