Aplikacija koja povezuje dijagnozu i lekove pobednik niškog Hakatona

Izvor: JužneVesti.com, 14.Nov.2018, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aplikacija koja povezuje dijagnozu i lekove pobednik niškog "Hakatona"

Zadatak petog “Hakaton”, 24-časovnog takmičenja u programiranju koje održano proteklog vikenda na Elektronskom fakultetu u Nišu, bio je da se osmisli aplikacija koja bi bila neka vrsta podrške u medicini.

Osam timova od po četiri člana imali su jedan dan da osmisle aplikaciju na ovu temu u lično izabranoj tehnologiji i predstave je žiriju.

Kako kažu organizatori “Hakatona”, prvo mesto osvojio je tim “RAF Bullets v2“ koji dolazi iz Beograda, dok su >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << “Aviato” i “Dabome“ osvojili drugo i treće mesto.

Ideja prvoplasiranog tima “RAF Bullets v2” bila je lakše dijagnostifikovanje određene bolesti i ispis svih lekova koji odgovaraju toj bolesti. Uz to uspostavili su bolju komunikaciju lekar - pacijent - objašnjavaju organizatori.

Maraton u programiranju održan od 9. do 11. novembra; foto: SICEFDrugoplasirani tim “Aviato” je napravio hibridnu aplikaciju, a njihova ideja je bila da se uspostavi bolja komunikacija između lekara i pacijenata i prioritizuju hitni slučajevi lekarima. Aplikacija koju je osmislio tim koji je osvojio treće mesto jeste za pomoć dijabetičarima, a koja bi imala mogućnost da se u nju unesu izmerene vrednosti glukoze u krvi, kao i opciju da se lekar obavesti o hitnim slučajevima pacijenata.

Stručni žiriji koji je ocenjivao timove činili su profesori Elektronskog fakulteta, doc. dr Aleksandar Stanimirović i dipl. inž. Igor Antolović, dok je treći član žirija bio predstavnik kompanije Holycode Nenad Jovičić.

Kako kažu iz Studentskog inovacionog centra Elektronskog fakulteta u Nišu (SICEF), rešenja i kodovi aplikacija biće postavljeni na sajtu Hakatona.

Za takmičare su održana i tri predavanja “Specijalne developerske jedinice“ kompanije ApexSQL, zatim “Analiza podataka u programskom jeziku Python“ kompanije Holycode, i poslednje predavanje držao je Petar Pejić na temu “Kako preživeti i pobediti Hakaton?”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Niš: Aplikacija koja spaja dijagnozu i lekove pobedila na Hakatonu

Izvor: Danas, 14.Nov.2018

Zadatak petog “Hakatona", 24-časovnog takmičenja u programiranju koje je održano proteklog vikenda na Elektronskom fakultetu u Nišu, bio je da se osmisli aplikacija koja bi bila neka vrsta podrške u medicini. Članak Niš: Aplikacija koja spaja dijagnozu i lekove pobedila na Hakatonu se pojavljuje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.