Ana Karenjina u niškom Narodnom pozorištu posle 80 godina

Izvor: JužneVesti.com, 22.Jan.2021, 12:09

"Ana Karenjina" u niškom Narodnom pozorištu posle 80 godina

Vanvremensku priču o tragičnoj i zabranjenoj ljubavi "Ana Karenjina", nakon dugog odlaganja premijere zbog epidemiološke situacije, ljubitelji ruskog klasika konačno će moći da pogledaju na sceni Narodnog pozorišta u Nišu danas, 22. januara i u subotu, 23 januara. Početak predstava je zakazan od 18 sati, a iz pozorišta navode da će se ovaj komad u Nišu igrati nakon punih osam decenija.

Reditelj dugoočekivanog komada na niškoj pozorinici je Irfan Mensur, a prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << rečima to je i predstava celog ansambla, kao i celovečernji komad o ljubavi.

Priča o ljubavi. Zabranjenoj, skandaloznoj, silnoj, neizbežnoj, bezglavoj, strasnoj, bezgraničnoj, životnoj, nerazumnoj, hrabroj, sveprožimajućoj, ludoj, bolnoj, oslobađajućoj, destruktivnoj, fatalnoj… Priča o ljubavi. Ana Karenjina - navodi.

U ulozi Ane Karenjine publika će imati prilike da vidi dve glumice - Draganu Mićalović u premijernom izvođenju 22. januara i prvoj reprizi 24. januara i Katarinu Arsić premijerno 23. januara i u drugoj reprizi predstave 25. januara.

Moja lično, u mojoj glavi, onako kako sam ja dozvolila sebi da je upoznam, jeste jedna velika čista ljubav kojoj je nametnuta takva sudbina i, nažalost, ona je platila svojim životom zbog toga što je izabrala – rekla je za RTS Mićalovićeva

Uloga Karenjina pripala je Dejanu Cicmiloviću, a Vronskog glumi Miloš Cvetković.

Ljevina glumi Stefan Mladenović, Kiti Nađa Nedović Tekinder, Doli Bratislava Milić i Katarina Mitić Pavlović, Stiva je Danilo Petrović i Serjoža Vuk Marinković - kažu iz Pozorišta.

Inače, kako navode iz pozorišta, Narodno državno pozorište je davne 1940. godine poslednji put premijerno pred niškom publikom odigralo "Anu Karenjinu", a režiser je bio Borivoje Stojković.

Početak obe premijere zakazan je za 18 sati.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.