Akcija na suzbijanju ulične prodaje i za čistije pijace

Izvor: RadioCity.rs, 23.Sep.2020, 19:16

Akcija na suzbijanju ulične prodaje i za čistije pijace

Načelnik Komunalne milicije Milan Đorđević rekao je da se sa radom krenulo od pijace Boško Buha te da su u akciju uključeni kako komunalni milicajci, tako i komunalni inspektori.
„Ovo radimo u saradnji sa JKP Mediana. Radi se na uklanjanju automobila koji se kod bulevarske pijace parkiraju u desnoj traci i na trotoaru i time ometaju saobraćaj i ugrožavaju pešake. Oni onda moraju da pronalaze alternativne puteve da tu prođu pa se često nađu na ulici. Takođe, radi se na uklanjanju >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << tezgi koje prelaze ono što je dozvoljeno u okviru pijace. To su tezge sa lubenicama i slično“, rekao je Đorđević i dodao da će se kontrolisati i higijena u čemu će učestvovati JKP Mediana.

Iz JKP Mediana kažu da je kontrolisanje vanpijačne prodaje aktuelno ovih dana, a da je Mediana preduzela korake koji se tiču čišćenja i pranja pijačnih prostora.
„Pojačaćemo dinamiku čišćenja i pranja baš tom području tako da ćemo dva puta nedeljno prati ulice koje se nalaze oko gradskih pijaca. U opštini Palilula čistiće se moravska pijaca i ona kod Palilulske rampe. Takođe ćemo prati i čistiti ulicu Đuke Dinić kod glavne autobuske stanice, kao i prostor ispred bulevarske pijace „Boško Buha“. Akcije suzbijanja ulične prodaje proširiće se sigurno i na ostala područja, a i mi ćemo proširiti svoje aktivnosti i na druge pijace“, rekao je Ljubiša Janković iz JKP Mediana.
Akcija kontrole vanpijačne prodaje nastaviće se i narednih dana, a JKP Mediana će dva puta nedeljno čistiti prostor oko i na pijacama. Pijace na Paliluli čistiće se ponedeljkom i petkom, a na Bulevaru utorkom i petkom.-

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.