Akademski ženski hor SKC Niš drugi na Ohridskom horskom festivalu

Izvor: JužneVesti.com, 02.Sep.2022, 17:01

Akademski ženski hor SKC Niš drugi na Ohridskom horskom festivalu

U konkurenciji 15 horova, Akademski ženski hor niškog Studentskog kulturnog centra koji predvodi Ivana Mirović, osvojio je drugu nagradu na 13. Ohridskom horskom festivalu u kategoriji omladinskih horova.

Na festivalu su učestvovali horovi iz sedam zemalja Evrope, a petočlani stručni žiri odlučio je da drugu nagradu dodeli niškom Akademskom ženskom horu koji je nastupio u takmičarskom i revijalnom delu gde se izvodila duhovna muzika.Duhovna muzika u manastiru Sveti Naum; >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << foto; T. T.

Dirigentkinja hora Ivana Mirović kaže da je ova nagrada izuzetno važna, jer iako je poslednjih par godina bilo puno nastupa, hor se dugo nije takmičio.

Ovo takmičenje je prvo posle velike pauze zbog pandemije i zbog toga nam je veoma značajno kao podstrek za dalji rad - navodi ona.

Delegacija iz Niša predstavila je i direktoru Ohridskog festivala Aleksandru Dimoskom rad svih ansambala niškog SKC-a. Takođe, kako navode, o razmeni programa i saradnji u budućnosti razgovarali su i sa predstavnicima ustanova kulture iz Ohrida, Bitolja i Prilepa.

Velika nam je čast što smo se upoznali i sa počasnim konzulom Republike Srbije u Ohridu Mihajlom Filevim. On je za Akademski ženski hor SKC Niš organizovao i svečani prijem u Konzulatu. Naše zadovoljstvo je još veće jer je Konzulat otvoren krajem jula, a ovo je bila i prva zvanična poseta iz Srbije - navodi direktor SKC Niš Predrag Jelenković.

Tokom boravka na Ohridu hor je dobio dozvolu da otpeva duhovnu pravoslavnu kompozociju u manastiru Sveti Naum, što sve članice hora i delegacija iz Niša ističu kao neprocenjivo iskustvo.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Druga nagrada za Akademski ženski hor SKC Niš na Ohridskom horskom festivalu

Izvor: JUGpress.com, 02.Sep.2022

NIŠ.. Akademski ženski hor Studentskog kulturnog centra Niš, koji predvodi mr Ivana Mirović, je sa 13. Ohridskog horskog festivala doneo drugu nagradu u kategoriji omladinskih horova. Na festivalu je nastupilo 15 horova iz sedam zemalja Evrope...                         Petočlani...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.