300 miliona dinara za lepšu sliku Niša

Izvor: NiskeVesti.rs, 17.Okt.2016, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

300 miliona dinara za lepšu sliku Niša

Tri stotine miliona dinara koje Niš dobija kao pomoć Vlade Srbije, biće najverovatnije potrošeno za infrastrukturu, ali još uvek nisu donete konačne odluke, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović i dodao da  „Gradsko veće razmatra odluke o novom Tvrđavskom mostu, uređenju fasada na reprezentativnim zgradama u centru grada i uređenju Tvrđave. Početak grejne sezone Bulatović je ocenio kao najbolji do sada, imajući u vidu održavanje i puštanje u rad toplovodnog sistema. >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs <<

"Poseta Vlade Republike Srbije Nišu je od izuzetnog značaja za grad, a i poučno iz više razloga - od organizacije, odnosa prema ljudima i svega što je prikazano prethodnih dana. Izvućiće se najbolje, najkorisnije za nas kako bi imali veći efekat rezultata koji bi trebalo da imamo," naglasio je gradonačelnik.
Povodom sve većih pritužbi građana na loše grejanje, Bulatović je rekao  "da svih 14 kotlarnica radi i da Nišlije imaju grejanje", ali da postoje sporadični slučajevi.
"Hladne stanove imaju one zgrade čije Skupštine stanara nisu potpisale ugovor sa niškom toplanom za održavanje, čime je sprečenaa da intrerveniše na podstanicama, a ako neko  nema  grejanje, to je zato što je došlo do ispada na sistemu," dodao je on.
„Najveći problem do sada desio se za vikend na kotlarnici na Prirodno-matematičkom fakultetu od koje toplovodne cevi prolaze ispod romskih kuća u naselju Crvena zvezda. sto sedamdest dvoje korisnika  je tom prilikom ostalo bez grejanja. Tamo je godinama ispuštana fekalna kanalizacioja, a zemljište bilo takvo da su se i cevi nagrizle. Došlo je do pada pritiska i ta toplana prestala sa radom. Odmah se delovalo i napravljen je novi toplovod i ti korisnici od juče imaju grajanje“, kazao je prvi čovek Niša.
Po njemu, ova sezona je  za Gradsku toplanu najbolja do sada u smislu održavanja i puštanja sistema.

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.