20 godina Orkestra Fakulteta umetnosti i humanitarni koncert za Janu Mitić

Izvor: JužneVesti.com, 04.Apr.2024, 09:55

20 godina Orkestra Fakulteta umetnosti i humanitarni koncert za Janu Mitić

Orkestar Fakulteta umetnosti u Nišu održaće koncert utorak, 9. aprila od 19 sati u koncertno-izložbenom prostoru fakulteta povodom 20 godina od osnivanja Orkestra. Koncert će imati i humanitarni karakter jer će se prikupljati novac za lečenje violinistkinje Jane Mitić, kojoj je u kasnom stadijumu otkrivena lajmska bolest.
U organizaciji pored Fakulteta umetnosti učestvuje i niški Ogranak SANU odakle najavljuju da će na koncertu imati i goste sa Fakulteta za muzičku umetnost Univerziteta “Sveti Ćirilo i Metodije” iz Skoplja i Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.
Na repertoaru će se naći kompozicije Gabrijela Fore, Alberta Hinastere, Artura...

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.