17 miliona evra za opremanje novog Kliničkog centra u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 12.Jan.2017, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

17 miliona evra za opremanje novog Kliničkog centra u Nišu

Ministarstvo zdravlja raspisalo veliki tender na kome bi trebalo da se kupi mnogo medicinske opreme - od visokosofisticiranih uređaja poput skenera, magnetne rezonance i rendgena, preko operacionih stolova, bolničkih kreveta, do zavoja i gaza. DSS optužuje da je tender namešten, Ministarstvo demantuje.

Ukoliko sve bude kako je planirano, do 31. marta ove godine novoizgrađeni Klinički centar će dobiti potpuno novu opremu.

Do tada bi trebalo de bude isporučena sva >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << oprema po tenderu koji je Ministarstvo raspisalo krajem decembra prošle godine.

Podsetimo, posle skoro 40 godina od početka gradnje novog Kliničkog centra u Nišu, čiji su rokovi pomerani bezbroj puta, prema ranijim najavama bi sve trebalo da bude završeno do kraja marta 2017. godine.

Novi Klinički centar bi trebalo da ima 17 operacionih sala, Urgentni centar, Centar za operacije, intenzivnu negu, dijagnostiku i radioterapiju.

Maršićanin: Tender namešten; Foto: MC BeogradSamo nekoliko dana nakon što je na sajtu Ministarstva zdravlja objavljena informacija o ovom velikom tenderu, Demokratska stranka Srbije je izrazila sumnju da je posao namešten unapred poznatom izvođaču.

Tender za nabavku opreme za KC u Nišu namešten je, a projektovana oprema koja se kupuje je tehnološki zastarela! pic.twitter.com/7J5JyfRRqR

Potpredsednik DSS Dragan Maršićanin u izjavi za Južne vesti pojašnjava da se to vidi iz načina na koji je tender sastavljen.

Onaj ko nije unapred znao šta će sve biti predmet nabavke nema šanse da za tako kratko vreme ni da pripremi ponudu. To mogu samo oni koji su znali šta će sve biti ubačeno u tender - kaže Maršićanin.

Maršićanin dodaje da stručnjaci sa kojima se konsultovao tvrde da najskuplji deo opreme, skeneri, rendgeni, magnetna rezonanca, zapravo čine zastareli modeli.

Reagujući na tvrdnje DSS, Ministarstvo zdravlja je saopštilo da je nabavka kompletne opreme objedinjena upravo da bi se kupovina ubrzala i uštedeo novac.

Prilikom raspisivanja tendera za nabavku opreme za KC Niš, naručilac se rukovodio principom ekonomije obima, očekivanja jeftinije ponude, a posebno mogućnosti istovremenog i pravovremenog izvršenja celokupnog predmeta javne nabavke, po načelu 'ključ u ruke', a takođe dobija se jedinstveni garantni rok na opremu - kažu u Ministarstvu.

U saopštenju se ne komentariše tvrdnja DSS da se nabavljaju zastareli modeli.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Tender velike vrednosti za medicinsku opremu KC Niš

Izvor: JuznaSrbija.info, 12.Jan.2017

Ministarstvo zdravlja je raspisalo tender za nabavku opreme za Klinički centar u Nišu, vredan 17 miliona evra...Tekst konkursa prenosimo u celosti....Ministarstvo zdravlja sprovodi otvoreni postupak javne nabavke čiji je predmet nabavka dobara – OPREMA ZA POTREBE KLINIČKOG CENTRA NIŠ U OKVIRU...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.