“15 minuta” u “Zoo kutku” - životinjsko carstvo nadomak Niša

Izvor: JužneVesti.com, 09.Okt.2022, 11:06

“15 minuta” u “Zoo kutku” - životinjsko carstvo nadomak Niša

Svinja Dana, magarica Marica, poni Fića i srndać Radovan samo su neke od 200 spašenih životinja koliko ih je trenutno u niškom Zoo Kutku čiji volonteri svakodnevno zbrinjavaju povređene, bolesne i ostavljene jedinke. Kako bi obezbedili sve što je potrebno životinjama organizuju terensko jahanje i pozivaju sve zainteresovane da se oprobaju u njemu i tako daju svoj mali doprinos ovoj zajednici.

Ako vas želja ili put nanesu u niški Zoo Kutak, već na kapiji >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dočekaće vas razdragani psi i mačke, zatim patuljasti zečevi, paunovi, guske, magarci, ovce, konji još mnogo drugih domaćih, divljih i egzotičnih životinja.Svinja Dana jedna je od zbrinutih životinja; foto: JV

Veseli, siti i zdravi, spasavani iz šuma, klanica, urbanih i seoskih sredina, skoro svakodnevno dočekuju nove posetioce koji im donose hranu ili provode vreme sa njima.

Iza sada razigranih životinja kriju se ne tako lepe priče, koje bi trebalo da nam posluže kao primer kako se ne ophoditi prema životinjama koje su po rečima predsednika Udrženja Zoo Planet Dušana Stojanovića, ravnopravni članovi našeg društva.Oko 200 spašenih životinja u "Zoo kutku"; foto: JV

Životinje su deo ove planete tako da ne treba samo da im zauzimamo prostor, već moramo da im omogućimo stanište za normalan život - rekao je Stojanović.

Zbog nebrige koju ljudi često ispoljavaju prema životinjama, sve je više životinja u niškom Zoo Kutku koje uspevaju da prehrane zahvaljujući donacijama građana, ali i turama terenskog jahanja koje organizuju.Od svinje do srndaća; foto: JV

Imamo avanture u prirodi do Spomen parka “Čegar”, do Srećkovog vrela, do Latinske crkve i do izletišta Dabilo. Tako da svi koji žele da uživaju na konju u prirodi mogu da nam se jave putem Instagrama i Fejsbuka - rekao je Stojanović.

Kako pomoći povređenim životinjama, a kako odabrati idealnog ljubimca za sebe i kakve se priče kriju iz sada vesele družine, saznajte u emisiji “15 minuta”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.