Izvor: Vostok.rs, 18.Jun.2011, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RF radi na stvaranju nove generacije nuklearnih tehnologija

18.06.2011. -

Rusija ne samo da ne odustaje od razvoja i korišćenja nuklearne energije, već nastavlja rad na novoj generaciji nuklearnih centrala. Ovo je Interfaksu saopštio šef Rosatoma Sergej Kirijenko. Trenutno se vodi ubrzani rad na stvaranju nove generacije nuklearnih tehnologija, koje garantuju potpunu bezbednost centrale u bilo kojim prirodnim kataklizmama, istakao je on. Po rečima Kirijenka, radovi na stvaranju novih modela bezbednosti treba da budu otvoreni i da se razvijaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << ne samo na nivou jedne zemlje, već i na međunacionalnom nivou. Kirijenko je priznao da u Rusiji trenutno rade nuklearne centrale izgrađene još pre Černobilja. Ali sve su modernizovane u skladu sa savremenim zahtevima.

Izvor: Golos Rossii

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

RF i EU nameravaju da sprovedu konsultacije povodom bezbednosti povrća

Izvor: Vostok.rs, 19.Jun.2011, 12:11

19.06.2011. -..Predstavnici EU naredne nedelje mogu da doputuju u Rusiju radi pregovora koji se tiču obnove isporuka evropskog povrća na rusko tržište. Ovo je u subotu Interfaksu saopštio rukovodilac Rospotrebnadzora, glavni državni sanitarni lekar RF Genadij Oniščenko. Po njegovim rečima, u...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.