Počinje prodaja Majkrosoftovog tableta Surfejs

Izvor: Vesti-online.com, 18.Okt.2012, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje prodaja Majkrosoftovog tableta "Surfejs"

Prvi tablet računar američke kompanije Majkrosoft, "Surfejs" (Surface ), počeće da se prodaje 26. oktobra po ceni od 499 dolara.

Ista cena kao Eplovog ajpeda  

Cena Surfejsa jednaka je Eplovom ajpedu, najpopularnijem tablet računaru. Međutim, osnovni model MS ima dvostruko više memorije - 32 gigabajta, i nešto veći ekran.

 

Poklopac koji se odvaja i služi i kao tastatura, jedinstven za tablet MS, koštaće dodatnih 100 dolara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << saopštila je kompanija. Napredni model od 699 dolara ima dvostruko više memorije - 64 gigabajta, a u cenu ulazi i poklopac.

Izbacivanje "Surfejs" računara je neuobičajen potez za MS koji uglavnom prodaje softver proizvođačima računara i ne proizvodi same mašine. Ovaj tablet u prodaju stiže kada i "Vindous 8", verzija operativnog sistema prevashodno namenjena džpenim uređajima, "tač skrin" računarima i tabletima.

 

MS će svoj tablet najpre prodavati u radnjama SAD i Kanadi, a preko Interneta i u Australiji, Kini, Francuskoj, Nemačkoj, Hong Kongu i Velikoj Britaniji.

"Tač poklopac" ima na unutrašnjoj strani tastaturu osetljivu na dodir, ali "dirke" se ne pomeraju na pritisak. Poseban poklopac za kucanje sa pravim, pokretnim dirkama, koštaće 130 dolara.

 

Prva verzija "Surfejsa" nema uobičajeni procesor i ne podržava obični softver za personalne računare, ali ima verziju Ofis paketa. MS planira da nekoliko meseci kasnije pusti u prodaju još jednu verziju "Surfejsa" sa tradicionalnim procesorom, koji će podržavati uobičajene programe "Vindousa". Kompanija nije objavila cene tog modela.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Samsung Windows 8 ultrabook tablet hibrid

Izvor: ITsvet.com, 18.Okt.2012

Samsung je skinuo veo tajne sa grupe Windows uređaja, uključujući Windows 8 ultrabook model sa ekranom osetljivim na dodir. Kao deo kompanijine Smart PC strategije, korejski elektronski gigant je predstavio Series 5 Ultra Touch Windows 8 ultrabook računar sa ekranom dužine dijagonale 13“. Početna...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.