Cena Surface tableta već od 499 dolara

Izvor: Mondo, 16.Okt.2012, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cena Surface tableta već od 499 dolara

Prvi tablet računar kompanije Microsoft, nazvan Surface, počeće da se prodaje 26. oktobra po ceni od 499 dolara, kada će biti predstavljen i Windows 8.

Cena tableta Surface jednaka je ceni iPad konkurenta, najpopularnijeg tablet računara trenutno na tržištu. Ipak, Microsoft kompanija zna da nečim dodatnim mora da privoli kupce da, umesto iPada kupe Surface, pa osnovni model Windows 8 tableta ima dvostruko više memorije, 32 gigabajta, kao i veći ekran. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Poseban dodatak, koji se odvaja od Surface tableta i služi kao tastatura i zaštitni preklop, jedinstven za tablet MS, koštaće dodatnih 100 dolara. Ovaj preklop na unutrašnjoj strani ima inovativnu tastaturu osetljivu na dodir, ali njeni tasteri se ne pomeraju tj. fiksirani su. Poseban preklop za kucanje, zajedno sa pravim, uobičajenim tasterima, koštaće 130 dolara.

Najnapredniji Surface model, koji košta 699 dolara ima 64 gigabajta memorije, a u cenu ulazi i pomenuti dodatak – tastatura.

Surface u prodaju stiže kada i Windows 8, operativni sistem prevashodno namenjen mobilnim uređajima sadisplejima osetljivim na dodir na računarima i tabletima.

Prva verzija Surface tableta nema uobičajeni procesor i ne podržava standardni softver za personalne računare, ali ima verziju Office paketa. MS će svoj tablet najpre prodavati u Americi i Kanadi, a preko interneta u Australiji, Kini, Francuskoj, Nemačkoj, Hong Kongu i Velikoj Britaniji.

Kompanija Microsoft planira da nekoliko meseci kasnije pusti u prodaju još jednu verziju dorađenog tableta sa tradicionalnim procesorom, koji će podržavati uobičajene programe za Windows operativni sistem.

Nažalost, kompanija nije objavila cene tog modela.

(MONDO - agencije)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela Windows 8 reklamna kampanja

Izvor: ITsvet.com, 17.Okt.2012, 07:45

Microsoft je počeo njihovu TV reklamnu kampanju za Windows 8, a prve reklame prikazane su danas dok će najveći broj reklama biti prikazan u toku održavanja igara u okviru američke nacionalne fudbalske lige pre nego što počne njihovo redovno emitovanje u okviru drugih TV programa. U okviru reklamne...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.