Izvor: RTS, 04.Jul.2023, 21:20

У Панчеву још 36 избегличких породица добило кључеве од стана

У Панчеву је 36 избегличких породица из Босне и Херцеговине и Хрватске, добило нове станове. Зграда у насељу Стрелиште коштала је више од 1.200.000 евра. Пројекат је финансиран преко Регионалног стамбеног програма.
У последње две деценије 372 избегличке >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << породице у Панчеву решиле су стамбено питање, а овога пута 36 власника добило је кључеве нових станова. Први пут обишли су просторије у којима ће убудуће живети.
"Живот ће нам овде бити много лакши, јер сваки човек тежи нечем бољем, да има нешто основно, а то је кров над главом", каже један од власника новог стана Жељко Грабунџија.
Милан Симић каже да су дуго чекали али да су он и супруга дочекали свој дом. како каже у стану ће живети са супругом јер деца већ имају своје.
Изградња станова већином је финансирана из средстава Европске уније, али и донација Сједињених Америчких Држава и још 14 европских земаља.
"Свим будућим станарима желим да кажем да ће они у веома кратком року стећи могућност да откупе ове станове, по условима како прописује закон. Желим им да дуго живе овде, да се испуне осмехом и да се никад више не деси оно што је било", поручио је градоначелник Панчева Александар Стевановић.
Регионални стамбени програм постоји већ 11 година и обухвата Босну и Херцеговину, Хрватску, Црну Гору и нашу земљу.
"Укупно је 7.162 породице стамбено збринуто у оквиру овог пројекта. Остало нам је још да стамбено збринемо 250 породица у Београду", каже комесарка за избеглице и миграције Наташа Станисављевић.
Пројекат се наставља у Овчи и Пећинцима, где ће корисници такође бити усељени у нове станове.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.