Читај ми!

У Панчеву још 36 избегличких породица добило кључеве од стана

У Панчеву је 36 избегличких породица из Босне и Херцеговине и Хрватске, добило нове станове. Зграда у насељу Стрелиште коштала је више од 1.200.000 евра. Пројекат је финансиран преко Регионалног стамбеног програма.

У последње две деценије 372 избегличке породице у Панчеву решиле су стамбено питање, а овога пута 36 власника добило је кључеве нових станова. Први пут обишли су просторије у којима ће убудуће живети.

"Живот ће нам овде бити много лакши, јер сваки човек тежи нечем бољем, да има нешто основно, а то је кров над главом", каже један од власника новог стана Жељко Грабунџија.

Милан Симић каже да су дуго чекали али да су он и супруга дочекали свој дом. како каже у стану ће живети са супругом јер деца већ имају своје.

Изградња станова већином је финансирана из средстава Европске уније, али и донација Сједињених Америчких Држава и још 14 европских земаља.

"Свим будућим станарима желим да кажем да ће они у веома кратком року стећи могућност да откупе ове станове, по условима како прописује закон. Желим им да дуго живе овде, да се испуне осмехом и да се никад више не деси оно што је било", поручио је градоначелник Панчева Александар Стевановић.

Регионални стамбени програм постоји већ 11 година и обухвата Босну и Херцеговину, Хрватску, Црну Гору и нашу земљу.

"Укупно је 7.162 породице стамбено збринуто у оквиру овог пројекта. Остало нам је још да стамбено збринемо 250 породица у Београду", каже комесарка за избеглице и миграције Наташа Станисављевић.

Пројекат се наставља у Овчи и Пећинцима, где ће корисници такође бити усељени у нове станове.

среда, 22. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара