Izvor: RTS, 22.Apr.2023, 13:32

Падобрански скок у спомен на 16 убијених радника РТС-а

Пре 24 године, у НАТО бомбардовању Радио-телевизије Србије убијено је 16 наших колега. Њима у спомен изведен је падобрански скок, са заставом која је носила ликове убијених.
Чак и падобранци са више хиљада скокова рећи ће да неке посебно памте. Ово >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је један од таквих. Скакало се са заставом на којој су ликови радника РТС-а погинулих у НАТО бомбардовању.

"Кад су ме контактирали људи са РТС-a није било никаквих проблема да тај технички део око израде заставе реализујемо, мој друг је одштампао заставу, радници РТС-а направили решење, ја сам неку дорадио урадио и направио торбицу и то је било спремно да неко скочи. Надао сам се да ће неко са РТС-а да скочи, Гале или Дука, али некако су мене изабрали”, каже Иван Ђорђевић.

Скакало се на спортском аеродрому у Параћину.
"Аеро-клуб ‘Наша крила’ био је домаћин екипи РТС-а, наши падобранци су скочили из ‘утве 66’ са 1.500 метара и један од наших падобранаца је носио заставу радника РТС-а погинулих у бомбардовању”, истакла је Светлана Симић из тог аеро-клуба.
Такав догађај тражи и посебну службу. Уз протонамесника параћинског оца Ненада, служио је још један падобранац.
"Заставу је освештао, уз благослов владике браничевског Игнатија, наш члан клуба, епископ Методије", истиче падобранац Ненад Кузмановић.
Застава од 24 квадратна метра стала је у падобранску торбицу и екипа је полетела. Ветар је био јак, али повољан за развијање заставе. Тиме су се и падобранци прикључили турниру "Играјмо за 16".

"Захваљујемо у име организационог одбора што достојанствено чувате истину и сећање на погинуле колеге и све жртве НАТО бомбардовања 1999", рекао је радник РТС-а Ненад Милуновић.
Са аеродрома застава одлази на трибине турнира, красиће их до суперфинала у фудбалу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.