Izvor: RTS, 30.Apr.2023, 10:25

Преврнуо се аутобус са туристима из Србије у Мађарској, 12 повређених

Аутобус из Србије слетео је са пута јуче ујутро око 6 сати на регионалној саобраћајници број 53 у близини Кишкунхалаша, саопштила је мађарска полиција.
Дванаест особа је повређено и смештено у здравствене установе у Кишкунхалашу и Кечкемету, наводи >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << мађарска полција. 

У болници у "Семелвајс" у Кискунхалашу РТС-у је потврђено да се у тој здравственој установи налазе три повређене особе из Србије, смештене након јучерашње саобраћајне незгоде.
Реч је о две жене и једном од два возача аутобуса.
Сво троје имају лакше телесне повреде и у добром су стању, кажу у болници у Кишкунхалашу.
Андреа Ковач из полицијске капетаније Бачкишкун је изјавила да је из непознатих разлога аутобус слетео са пута и преврнуо се, те да су ватрогасци помогли да се повређени извуку из слупаног аутобуса и предати екипама Хитне помоћи из Кишкунмајше и Кишкунхалаша.

Заменик градоначелника Кишкунхалаша Ласло Куриш рекао је за РТС да су у просторијама локалне самоуправе јуче сместили четрдесетак неповређених путника из аутобуса који се слупао.
Како је додао, по туристе из Србије у суботу поподне стигла два аутобуса. Неки су се вратили кућама, а неки су наставили путовање заменским аутобусом. 
Мађарски медији наводе да је у аутобусу из Србије било 54 путника који су се кретали према Будимпешти. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.