Izvor: RTS, 09.Jun.2023, 15:21

Грађанка није окренула главу када је насилник шутнуо дете: Било је језиво, чула сам вриштање

Било је језиво. Чуле смо вриштање и запомагање. Када смо се окренуле, виделе смо да мушкарац шутира дечака који је био на земљи. Извадила сам телефон, снимила када га стиска за руку и пришла. Помислила сам да ће полицији бити потребан доказ, прича за РТС Марија Вучетић, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << грађанка која је имала храбрости да одбрани дете на Калемегдану.
Данас ће бити саслушан четрдесетчетворогодишњи мушкарац, који је ухапшен пре два дана због сумње да је код улаза у парк Калемегдан ухватио за руку дечака, потом га оборио на земљу и шутнуо. 

Дечак (12) који је на Калемегдану доживео непријатност само је продавао сокове и на тај начин желео је да заради џепарац. О томе је размишљао већ првог дана распуста, јер се школа завршила у уторак, а инцидент се догодио у среду.
То је, међутим, засметало човеку који такође продаје сокове у близини, који је дечака доживео као конкуренцију и због тога га вербално и физички напао. 
О свему овоме веоватно ништа не бисмо знали да грађанка Марија Вучетић није имала храбрости да приђе, сними све телефоном и одбрани дечака од насилника. 
"Нико није реаговао" Марија Вучетић прича за РТС да је шетајући са другарицом Калмегданом приметила дечаке који продају сокове, те да су, када су се одмакле, чуле вриштање, запомагање, плач.
"Било је језиво. Када смо се окренуле виделе смо да је мушкарац дечака шутнуо, да га је ударио у задњи део главе. Дечак је био на поду, када га је за руку подигао. Види се моменат на снимку када га стиска за руку", каже Вучетићева. 
Према њеним речима, било је људи око њих у том тренутку, али нико није реаговао. "Одмах сам извадила телефон. Помислила сам да ће доћи полиција и да је потребан доказ. Притрчале смо и питале шта је проблем", наводи Вучетићева. 
"Дете као конкуренција" Вучетићева истиче да је мушкарцу највећи проблем био то што му је дечак, продајући сокове, створио конкуренцију.
"Мајка нападнутог дечака, која је била у близини, веома храбра, позвала је полицију и пошла за човеком. Касније је дошла полиција", прича Вучетић. 
Наглашава да је њу "срамота што су у парку биле баке, мајке, очеви и нико није пришао". "Дете је физички добро. Наставило је свој бизнис са соковима", прича Марија Вучетић.
Осумњичени је ухапшен по налогу Првог основног јавног тужилаштва у Београду. Насиље над дететом осудио је и министар унутрашњих послова Братислав Гашић. Из његовог кабинета, саопштено је да су контактирали са родитељима детета и пружена им је подршка.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.