Izvor: RTS, 26.Maj.2023, 14:59

Јака киша у више градова – ванредно у ужичким селима, град у Београду, Лесковцу и Чачку

У више градова у Србији падала је јака киша, праћена грмљавином. Град је око поднева погодио Београд, Лесковац, Овчар бању и околину. Ванредна ситуација у два ужичка села.
Киша с градом величине лешника кратко је падала у више делова Београда. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Јака киша с градом погодила је и Чачак, Лесковац, као и Овчар бању и околину на магистралном путу у Тучкову, јављају дописници РТС-а.
Због невремена у прекиду су од преподнева два далековода којима се струјом напајају кабларска села. У прекиду је и далековид за Заблаће и околину, подаци су Електродистрибуције у Чачку. Оштећени су и сеоски путеви.

Ванредна ситуација је у два ужичка села – Рибашевини и Карану, где су ватрогасци евакуисали шест особа и нешто стоке.

И у делу других ужичких села у Лужничкој долини, ка Пожеги било је града, док је у Ужицу падала киша с грмљавином.

Видео-снимке непогоде у Овчар бањи РТС-у су послали мештани. 
Две млађе особе повређене су у градском парку у Пожаревцу када се са дрвета откинула дебља грана и пала на клупу. Запослени у комуналном предузећу уклонили су грану, а преглед повређених је у току.

Републички хидрометеоролошки завод издао је данас упозорење на локалне јаке пљускове са градом, које важи до 2. јуна на целом подручју Србије.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.