Izvor: RTS, 14.Apr.2023, 05:56

Шојгу: Руска Пацифичка флота у стању високе приправности; Кијев: Најжешће борбе за Бахмут и Марјинку

Рат у Украјини – 413. дан. Генералштаб Оружаних снага Украјине саопштио је да се настављају најжеће борбе за Бахмут и Марjинку. Шојгу: Руска Пацифичка флота у стању високе приправности. Џек Тешира, осумњичени за цурење тајних докуменaта САД везаних за рат појавиће >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << се данас пред судом у Бостону. ЕУ издваја милијарду евра за чланице које донирају муницију Украјини.
Настављена је битка за Бахмут. Украјински државни оператер "Енергоатом" саопштио је да је мина руске војске експлодирала код нуклеарне електране Запорожје. Премијер Украјине Денис Шмигаљ истакао је да је за Кијев од кључне важности да се ове године започне са обновом земље. 

За то време, амерички државни тужилац Мерик Гарланд потврдио је да је ФБИ ухапсио Џека Теширу, осумњиченог за цурење тајних докумената Пентагона везаних, махом, за рат у Украјини.
Тешира, припадник Националне гарде Масачусетса, осумњичен је да је под надимком "Лука" делио поверљиве документе осталим члановима затворене групе на "Дискорду".
Немачка је, у међувремену, одобрила захтев Пољске за извоз пет старих борбених авиона "миг 29" како би се ојачале ваздушне снаге Украјине против Русије.
С друге стране, Кремљ је одбацио тврдње да је председник Русије Владимир Путин лично одобрио хапшење новинара Волстрит џорнала Ивана Гершковича, оптуженог за шпијунажу у Русији.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.