Izvor: RTS, 10.Apr.2023, 05:57

Москва спрема групе за борбу против Западних тенкова; Локалне власти: Руски напад у Херсону навођеним авио-бомбама

Рат у Украјини – 410. дан. Кијев појачава војне снаге дуж границе са Белорусијом и Русијом. Варшава ставља рампу за украјинске житарице. Украјинска војна управа у Херсону саопштила је да су руске трупе напале навођеним авио-бомбама. Оружане снаге Русије формирају >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << групе за борбу против Западних тенкова.
Док украјински председник Володимир Зеленски најављује да ће Пољска послати Украјини 200 пешадијских борбених возила "росомак" у најскоријој будућности, Москва саопштава да су руске трупе уништиле складиште са 70.000 тона горива у близини Запорожја на југоистоку Украјине.

С друге стране, украјинске власти су навеле да су 50-годишњи мушкарац и његова 11-годишња ћерка погинули након руског артиљеријског напада на стамбени блок у самом граду.
Начелник украјинске војне управе у Херсону Олександр Прокудин рекао је да су руске трупе напале ту област навођеним авио-бомбама.
Руска војска почела је да формира специјализоване групе за борбу против тенкова којима западне земље снабдевају Кијев. Москва остаје при постављању нуклеарног наоружања у Белорусији.
"Колективни Запад некако није склон да се присети теме америчког нуклеарног оружја које се налази овде у Европи, око наше земље, али је у овом случају склон да реагује хистерично на наше планове да изградимо складишта за тактичко нуклеарно оружје на територији Белорусије", истиче портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Пољске власти саопштиле су да ће најмање до јула суспендовати увоз украјинских житарица како би заштитиле домаће пољопривреднике.
"Сви производи морају проћи кроз Пољску, али не смеју ићи на штету пољских пољопривредника и тако изазвати кризу са храном", нагласио је заменик тамошњег министра пољопривреде Јануш Ковалски.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.