Izvor: RTS, 09.Apr.2023, 20:37

Преминуо новинар Политике Милан Петровић

Новинар и дописник "Политике" из Румуније Милан Петровић преминуо је у Букурешту.
Милан Петровић је рођен у Београду 1925. године. Под оптужбом да је у блиским везама са ћерком једног совјетског генерала препливао је Дунав и пребегао  у Румунију >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 1948. године.

Радио је у тек основаној радио-станици "Слободна Југославија" која је деловала под патронатом Совјетског Савеза. Касније, 1954. године, када су успостављени дипломатски односи Југославије и Совјетског Савеза, био је уредник у Југословенској редакцији Радио Букурешта.

Остаће упамћен по упечатљивој животној биографији и великом броју новинских текстова које је писао прво за Вечерње новости, а потом до краја живота за Политику.
Са колегом из Радио Београда Драгославом Симићем објавио је књигу о свом професионалном животу "Дражесни КГБ јави се", у издању УНС-а 2009. године. Удружење новинара Србије доделило му је Награду за животно дело 2010. године.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.