Izvor: RTS, 30.Mar.2023, 07:49

Демонстранти се везали за капију Кнесета

Група од петнаестак демонстраната везала се јутрос за капију Кнесета у Јерусалиму, у знак протеста против владине политике.
Петоро демонстраната је приведено и биће испитано, јавили су хебрејски медији.

"Уместо решавања стамбене кризе, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << борбе са трошковима живота и обнављања образовног система – чланови коалиције изводе режимски удар, формирају опасне милиције насилника, осуђују законе који би заштитили жене и намерно нас све воде у грађански рат из личних интереса“, навели су демонстранти.
У Израелу се против реформе правосуђа протестује од почетка јануара, а масовно после смене министра одбране Јова Галанта, који је тражио да се усвајање спорног закона одложи. Та реформа би уклонила једну од последњих кочница које је правосуђе у Израелу наметало извршној власти.
Бенјамин Нетанјаху је објавио да до лета одлаже реформу правосуђа, а у току су разговори представника владајуће коалиције и опозиционих партија. 
Како медији наводе, израелски премијер је толико загризао за реформу правосуђа, јер би се тиме уклонила могућност да се он кривично гони због читавог низа корупционашких афера у које је он наводно умешан.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.