Izvor: RTS, 20.Feb.2024, 12:46

Суђење Мирославу Алексићу одложено због његовог здравственог стања

Виши суд у Београду одложио је за 20. март суђење власнику школе глуме Мирославу Алексићу, оптуженом за силовање и сексуално узнемиравање неколико полазница те школе.
Бранилац Мирослава Алексића, Зоран Јаковљевић обавестио је Виши суд да његов >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << брањеник не може да дође на суђење, јер се опоравља од две операције, за шта је приложио и медицинску документацију.
Тужилац је тражио вештачење и психичко и физичко како би се утврдило да ли Алексић може да присуствује даљем току суђења.
Јаковљевић је рекао да ће се Алексић вероватно опорављати до маја, али је судија ипак заказао суђење за март и рекао браниоцу да обавештава суд о Алексићевом стању. 
Испред суда као и пред претходна суђења налазе се грађани са транспарентима на којима су исписане поруке подршке глумици Милени Радуловић и осталим оштећенима.
Претходно суђење је такође одложено због Алексићевог здравственог стања.    
Алексић је оптужен за четири кривична дела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дела полног узнемиравања, од чега су два такоде квалификована у продуженом трајању.     
Њега је прва за сексуално злостављање пријавила глумица Милена Радуловић, а убрзо се оптужбама против њега придружила Ива Илинчић, па и друге девојке.   
Ухапшен је 16. јануара 2021. године и до 10. септембра је био у притвору, који му је тада замењен кућним притвором уз електронски надзор, након чега му је 10. марта укинут и кућни притвор.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.