Zbog tenka Zagrepčani „videli” NLO

Izvor: Politika, Tanjug, 10.Dec.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog tenka Zagrepčani „videli” NLO

Radio Antena se našalio sa svojim slušaocima u stilu Orsona Velsa zbog ideje gradskih vlasti da se opreme za vanredne situacije

Od našeg stalnog dopisnika

Zagreb – Brojni žitelji Novog Zagreba u panici su juče zvali lokalni Radio-Antenu uznemireni zbog vesti o pojavi NLO iznad njihovih glava, a jedna majka je usplahireno čak pitala da li da uzme decu iz škole.

Sve je počelo izjutra >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << oko 9 časova kada je voditeljka Radio-Antene izrekla u eter: „Vreme je oblačno... Stanite... Samo malo... Vidim nekakvu svetlost, letelice. Čuje se eksplozija! Prekidamo program dragi slušaoci, javićemo se kad proverimo šta se događa...”

Ubrzo se program nastavlja, a u studio se javljaju građani koji takođe vide neobičnu letelicu. Čak se javio i poznati zagrebački novinar koji prati ovakve teme „s ruba nauke” Krešimir Mišak. I on je u programu izjavio da upravo sa svog prozora gleda neobični svetleći objekt, tj. NLO. Događaj se toliko „razvio”, da je u sedište radija stigla i policija koju su počeli da pozivaju uznemireni građani. Policajci su proveravali brojna javljanja građana, a kada na terenu nisu ništa videli, u redakciji Radio-Antene su, posle dva sata, najzad priznali da se radi o – šali.

„Hteli smo da pokažemo da je smak sveta pitanje trenutka i kako je ’dalekovida’ naša vlast u Zagrebu kada je odlučila da nabavi tenk” – saopštila je voditeljka emisije Irina Čulinović-Soldat.

Inspiracija ovog nestašluka očito je bila čuvena radio-drama Orsona Velsa s početka proteklog veka koja je izazvala paniku među Amerikancima, jer su slušajući radio poverovali da je zaista usledilo iskrcavanje svemiraca. U policiji, međutim, nemaju baš smisla za ovakve šale, pa razmatraju mogućnost podnošenja krivične prijave zbog uznemiravanja javnosti.

Sve je pokrenula nesvakidašnja odluka gradske uprave Zagreba na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem da radi mogućih kriznih situacija grad kupi jedno oklopno vozilo, bespilotnu letelicu i drugupotrebnu opremu. U tu svrhu nedavno je osnovan i gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama na čije čelo je imenovan ovdašnji stručnjak i bivši SDP-ov saborski zastupnik Pavle Kalinić. Kakvu to krizu očekuje gradska uprava niko ne objašnjava, ali kupovanje tenka za gradsku upravu ovih dana je glavna lokalna tema u zagrebačkim medijima i javnosti, pa je kao njen odjek stigla i ova radijska šala o NLO nad Novim Zagrebom.

R. Arsenić

[objavljeno: 11/12/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.