Vanzemaljci iznad Kragujevca!

Izvor: Glas javnosti, 21.Mar.2012, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanzemaljci iznad Kragujevca!

KRAGUJEVAC - NLO leti nad Srbijom. Iznad ovog grada, u utorak predveče oko 18.30 časova, snimljene su svetleće kugle. Marko Protić to je snimio svojom kamerom sa terase stana.

„Mislili smo da je meteor, jer je ta kugla za sobom ostavljala svetleći trag. Međutim, nije pala na zemlju, nego je nastavila da se kreće horizontalno“, objasnio je Marko Protić. Dodaje da su pojavile i druge kugle, pa je pomislio >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da je reč o helikopteru.

„Ali kada su dve počele da se mimoilaze, veoma blizu, ostali smo zbunjeni. Videli smo ukupno šest takvih objekata i voleo bih da znam o čemu je reč“, kaže on za portal Vesti 011.

Tvrdi da je snimak autentičan i da nije menjan ili dorađivan na bilo koji način.

Vatrene lopte nad Kragujevcom neodoljivo podsećaju na nebesku pojavu koju svakog februara uoče žitelji Severne Amerike. Februarske vatrene lopte, termin koji opisuje meteore koji se svake godine tokom tog meseca na nebu iznad SAD javljaju kao sjajniji od Venere, ove godine nisu brojnije nego što je uobičajeno, ali stručnjaci tvrde da su im izgled i putanje čudni. Zato je Nasa ove godine zamolila posmatrače neba da posebno obrate pažnju na ovu pojavu, kažu evolucionisti NASA.

„Ove vatrene kugle su izuzetno spore. One pogađaju vrh atmosfere brzinom manjom od 15 kilometara u sekundi, naglo usporavaju i raspadnu se na pedesetak kilometara od površine Zemlje“, kaže Piter Braun, stručnjak za meteore i profesor fizike sa Univerziteta zapadnog Ontarija. Njegov kolega Bil Kuk iz Nase kaže da su tokom februara „velike stene iz svemira pogodile Zemljinu atmosferu“.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Meteor

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.