Vanzemaljci i ,,anarhisti”

Izvor: Politika, 19.Jul.2011, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanzemaljci i ,,anarhisti”

Još uvek nije izvesno da li će u novembru ove godine, kako tvrdi bečki bulevarski list „Esterajh”, vanzemaljci sa planete Zeeba da napadnu Zemlju.

Ili, ako je verovati demantiju objavljenom na sajtu Instituta SETI, na čije se informacije „Esterajh” pozivao – ipak neće.

Ako neće – onda je dalja priča suvišna.

Ali, ako hoće – otvara se niz potpitanja.

Nejasno je, na primer, da li su Zemljani sposobni da se odbrane od napada tri >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ogromna svemirska broda – od kojih najveći ima prečnik trista i dvadeset kilometara – kao što, navodno, tvrdi izvor koji je sam sebe demantovao.

Hajde ti demantovanoj informaciji veruj ili ne veruj.

Ako veruješ – kuku pomagaj. Ako ne veruješ – onda je još i gore.

Ukoliko nije tačno da napadači stižu u novembru, zašto bi, recimo, bilo tačno da im je najveći brod tolikog prečnika? Šta ako je, teško nama, deset, stotinu ili hiljadu puta veći?

Ili – hajde da testiramo „optimističku” varijantu:

Šta ako su vanzemaljci toliko superiorni da uopšte ne nameravaju da nas unište? Nego da nas, uz „neminovne kolateralne žrtve”, analizuju i kolonizuju?

I šta ako ih, u tom poslu, put nanese u Srbiju?

Pa u Srbiji, na primer, upoznaju skandinavistu i „anarhistu” Ljubišu Rajića? Pa im ovaj objasni kako, kao pravi anarhista, ne ferma ni himnu, ni zastavu, ni grb, ni ostala državna, ili, ne daj bože, nacionalna obeležja? Ali, kako, umesto da se bavi delatnostima koje anarhistima priliče, sedi u raznorazim državnim komisijama, krojeći kapu „nacionalnoj kulturi”!?

Postoji šansa da logiku superiornih bića ovakav nonsens porazi. Pa se pokupe i brže-bolje vrate odakle su stigla.

U tom slučaju, statua skandinaviste Rajića zameniće njujorški Kip slobode.

Ali, šta ako ih besmislica razljuti?

E – onda smo nadrljali.

Vladimir Kecmanović

objavljeno: 20.07.2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.