UGLEDNI NAUČNIK PENTAGONA TVRDI: Nedavno otkriveni objekti mogli bi biti sonde vanzemaljaca, a ovo im je mogući cilj

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Apr.2023, 17:54

UGLEDNI NAUČNIK PENTAGONA TVRDI: Nedavno otkriveni objekti mogli bi biti sonde vanzemaljaca, a ovo im je mogući cilj

Autori priznaju da nisu u potpunosti sigurni da postoje funkcionalne vanzemaljske letelice u blizini Zemlje.

Zvaničnik Pentagona, Šon Kirkpatrik, koautor je akademskog rada u kojem se navodi da bi nedavno otkriveni objekti zapravo mogli biti vanzemaljske sonde sa svemirskog broda poslatog da proučava Zemlju.

Kirkpatrik i profesor na Harvardu, Avi Loeb, u nacrtu dokumenta od 7. marta napisali su da bi nedavno otkriveni objekti, za koje se čini >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da prkose svim fizičkim zakonima, mogli biti sonde vanzemaljaca, objavio je Politiko.

Loeb je prvo objavio dokument onlajn, a zatim je objavljen u Militari tajmsu, a kružio je i među novinskim kućama fokusiranim na nauku.

Stručnjaci ocenjuju da Kirkpatrikovo učešće u akademskom radu pokazuje da je Pentagon otvoren za naučnu debatu o poreklu NLO, što je, kako navode, važan signal koji treba poslati akademskom svetu.

Stručnjaci, međutim, napominju da odluka Kirkpatrika da potpiše teoriju koja se u većini akademskih krugova smatra krajnje neutemeljenom, postavlja pitanja o njegovom kredibilitetu.

The Pentagon's top UFO investigator co-authored an academic paper that presents an out-of-this-world theory: Recent unexplained objects could actually be alien probes from a mothership sent to study Earth. https://t.co/5wgJIRikgg

— POLITICO (@politico) April 14, 2023

U radu se objašnjava da bi međuzvezdani objekti, kao što je "Oumuamua" u obliku cigare, koje su naučnici primetili da lete kroz galaksiju 2017. godine, "potencijalno mogli da budu matična letelica koja oslobađa mnogo malih sondi tokom svog bliskog prolaska do Zemlje".

U radu se navodi da bi sonde mogle da koriste svetlost zvezda da "pune svoje baterije" i Zemljinu vodu kao gorivo.

Takođe se spekuliše o motivu vanzemaljaca da pošalju istraživačke sonde na Zemlju, navodeći i moguće naučno istraživanje.

Projekat "Galileo", koji privatno finansira Loeb u potrazi za NLO, namerava da istraži tu mogućnost, ističe se u radu.

Američka Kancelarija AARO, koja radi u okviru Ministarstva odbrane SAD, istražuje neidentifikovane leteće objekte (NLO) i druge pojave u vazduhu, moru, kopnu i svemiru, koji se ponekad nazivaju "neidentifikovani vazdušni fenomeni", "neidentifikovani anomalni fenomeni" ili "U.A.P".

Tim AARO u Pentagonu stvoren je prošle godine da zameni radnu grupu u okviru Kancelarije za pomorske obaveštajne službe koja se prethodno bavila NLO.

AARO je osnovao Kongres da služi za istragu o stotinama izveštaja o "neidentifikovanim vazdušnim fenomenima".

Kirkpatrik je ugledni profesionalac za nauku i obaveštajne poslove, sa više od dve decenije iskustva izučavanja fizike i rada u odbrambenom obaveštajnom prostoru i osvojio je nekoliko nagrada za svoj rad.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.