SAD: Saslušanje o NLO-ima, prvo posle više od 50 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2022, 17:51

SAD: Saslušanje o NLO-ima, prvo posle više od 50 godina

Prvo javno saslušanje u američkom Kongresu o slučajevima opažanja neidentifikovanih letećih objekata (NLO) u SAD, biće, posle više od 50 godina, održano danas.

Dugo očekivano svedočenje dvojice visokih vojnih zvaničnika zaduženih za ispitivanje očevidaca biće pažljivo praćeno nakon decenija tajnosti, prenosi Bi-Bi-Si.

Dvojica zvaničnika koji svedoče su Ronald Multri, najviši obaveštajni zvaničnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Pentagona, i Skot Brej, zamenik direktora mornaričke obaveštajne službe.

Zvaničnici će na javnoj raspravi opisati napore SAD da istraže neobjašnjive vazdušne pojave (UAP), što je vladin naziv za NLO.

„Američki narod očekuje i zaslužuje da njihovi lideri u vladi i obaveštajnim službama ozbiljno procene i reaguju na sve potencijalne rizike nacionalne bezbednosti - posebno one koje ne razumemo u potpunosti“, rekao je član Predstavničkog doma Andre Karson.

Nakon javne rasprave, komisija će održati tajnu sednicu sa poslanicima.

Uoči saslušanja, naučnici i stručnjaci su napisali nacrt pitanja koja bi poslanici trebalo da postave svedocima.

„Ako mogu da potvrde NLO u svemiru, ući će u istoriju i pomoći da se eliminiše čitava kategorija potencijalnih objašnjenja koja imaju veze sa atmosferskim fenomenom, kineskim fenjerima, civilnim dronovima“, napisao je Melon na svom blogu.

Fascinacija javnosti letećim tanjirima, užarenim svetlima i vanzemaljskim letelicama traje već generacijama, a poslednje javne rasprave o ovom pitanju započele su 1966. godine, kada je republikanski kongresmen i budući predsednik SAD Džerald Ford sazvao nekoliko saslušanja kako bi se razgovaralo o viđenjima NLO-a nakon onog u Mičigenu koje je posmatralo preko 40 ljudi, uključujući desetak policajaca, navodi Bi-Bi-Si.

Prošlog decembra, demokrate su uspele da u godišnji zakon o ovlašćenjima u vezi sa nacionalnom odbranom, koji je potpisao Džozef Bajden, uključe pravni akt koji obavezuje vojsku da uspostavi stalnu kancelariju za istraživanje UAP-a pod nazivom Grupa za identifikaciju vazdušnih objekata i sinhronizaciju upravljanja, navodi britanski javni servis.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Saslušanje o NLO-ima, prvo poslije više od 50 godina

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Maj.2022

VAŠINGTON - Prvo javno saslušanje u američkom Kongresu o slučajevima opažanja neidentifikovanih letećih objekata (NLO) u SAD, biće, poslije više od 50 godina, održano danas.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.