Prva prava baza podataka o NLO

Izvor: B92, 20.Jan.2015, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva "prava" baza podataka o NLO

Jedan od pasioniranih "lovaca na NLO" pokrenuo je sajt za koji kaže da je prva i kompletna baza dokumentacije o NLO sačinjena od zvaničnih papira američke Vazdušne odbrane.

Džon Grinvald je proveo skoro 20 godina koristeći američke zakone o slobodnom pristupu informacijama da prikupi skoro 130.000 strana podataka Plave knjige (projekat američke Vazdušne odbrane kojim su se prikupljale informacije o NLO) i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objavi ih na svom sajtu Blek Volt, prenosi Newser.

Projekat Plava knjiga je obustavljen nakon što je procenjeno da "nijedan NLO ne predstavlja pretnju za nacionalnu bezbednost i da nikada nije postojao dokaz o vanzemaljskim objektima".

Oni koje zanima čuveni incident u Rozvelu će biti razočarani kada pročitaju da se (zvanično) zapravo ništa nije desilo 1947. kada se pretpostavljalo da je u gradiću Rozvel pao vanzemaljska letelica. Međutim, Grinvald misli da će podaci koje je on objavio zainteresovati sve lovce na vanzemaljce.

“Ljudi su fascinirani vanzemaljcima i neidentifikovanim letećim objektima. Možemo imati razne pretpostavke, ali jednostavno ne možemo da znamo pravu istinu”, izjavio je Grinvald.

Podatke sa polovine prošlog veka i stotine autentičnih dokumenta možete naći ovde.

Foto: pixabay

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.