POSTOJE LI VANZEMALJCI? Evo šta piše u izveštaju američke vlade o brojnim NLO objektima!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2021, 14:55

POSTOJE LI VANZEMALJCI? Evo šta piše u izveštaju američke vlade o brojnim NLO objektima!

Objavljen dugo očekivani dokument.

Američka vlada objavila je u petak u vrlo očekivanom izveštaju da nema dokaza o postojanju vanzemaljaca, ali istodobno priznajući da su desetine fenomena kojima su svedočili vojni piloti neobjašnjivi.

U velikom izveštaju američke vlade o UAP-u, kako se danas naziva ono što je nekad bio NLO, tvrdi se da analitičarima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vojne i obaveštajne struke nedostaju dokazi da bi objasnili fenomen misterioznih letećih objekata, odnosno jesu li oni napredne zemaljske tehnologije, atmosferska zbivanja ili vanzemaljske prirode.

Izveštaj, podnesen Kongresu i objavljen javnosti, obuhvata 144 zapažanja o onome što vlada službeno naziva "neidentifikovanim vazdušnim fenomenom" ili UAP, a datira od 2004. godine. Izveštaj je objavila kancelarija upravnika Nacionalne obaveštajne službe u saradnji sa radnom grupom UAP-a pod vođstvom američke mornarice.

- UAP jasno predstavlja pitanje sigurnosti leta i može da predstavlja izazov američkoj nacionalnoj sigurnosti - navodi se u izveštaju, dodajući da pojavama "verovatno nedostaje jedinstveno objašnjenje".

- U ograničenom broju incidenata, navodno se čini da UAP pokazuje neobične karakteristike leta. Ta su opažanja mogla biti rezultat grešaka senzora, podvale ili pogrešne percepcije posmatrača i zahtevaju dodatnu rigoroznu analizu - dodaje se.

Izveštaj uključuje neke slučajeve UAP-a koji su ranije izašli na videlo u Pentagonovoj objavi video zapisa američke mornarice koji pokazuju zagonetne vazduhoplove na istočnoj i zapadnoj obali SAD-a koji pokazuju brzinu i upravljivost koja prelazi poznate vazduhoplovne tehnologije i nedostaju vidljiva sredstva za pogon.

Visoki američki dužnosnik, upitan o mogućnosti vanzemaljskih objašnjenja, rekao je: "To nije svrha radne grupe, koja bi procenila bilo kakvu potragu za vanzemaljskim životom ... To nije ono za što smo nadležni. Za 144 izveštaja o kojima je reč, nemamo jasne naznake da za njih postoji neko vanzemaljsko objašnjenje - ali ići ćemo u smeru kuda god nas podaci odvedu."

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.