NLO su javna tajna u SAD: Birokrate Pentagona i Vašingtona su decenijama skrivale ove informacije

Izvor: B92, 26.Jul.2023, 10:55

NLO su javna tajna u SAD: "Birokrate Pentagona i Vašingtona su decenijama skrivale ove informacije"

Neidentifikovani leteći objekti se tako često viđaju da su postali "javna tajna" među američkim vojnim pilotima.

Tri visoko rangirana veterana vazduhoplovstva i obaveštajnih službi svedočiće, pod zakletvom, o svojim saznanjima iz prve ruke o NLO-ima na prvom saslušanju ove vrste u Vašingtonu.

Poručnik Rajan Grejvs, bivši pilot F-18 sa više od decenije službe u američkoj mornarici, svedočiće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je njegova eskadrila redovno otkrivala neidentifikovane letelice dok su bili stacionirani na obali Virdžinije 2014.

U svom uvodnom izlaganju, Grejvs će reći da, iako je većina letelica otkrivena na radarima, da su ih piloti "povremeno izbliza” videli i sopstvenim očima. Poručnik Grejvs će reći da su to postali toliko uobičajeni da su, "vremenom, viđenja NLO-a postala javna tajna među pilotima".

U jednom bliskom susretu, dva mlaznjaka su bila primorana da skrenu sa puta kako bi izbegli da udare u objekat koji je izgledao kao "tamno siva kocka unutar čiste sfere".

Uz svedočenje Grejvsa, Kongres će čuti izjave iz prve ruke pilota veterana američke mornarice, komandanta Dejvida Fravora, svedoka NLO-a iz 2004. godine.

Veteran Vazduhoplovstva i obaveštajne agencije Dejvid Gruš - čije su zapanjujuće tvrdnje o ilegalnom programu za pronalaženje NLO-a koji je pokrenut u junu ove godine - takođe će svedočiti pod zakletvom.

Nadzorni odbor Predstavničkog doma nadgleda saslušanje zakazano za 10 ujutro po istočnom vremenu.

Poslanik Tim Burčet (R-Tenn), koji je deo komiteta, rekao je: "Birokrate Pentagona i Vašingtona su decenijama skrivale ove informacije, a mi ćemo konačno baciti malo svetla na njih."

"Dovodimo verodostojne svedoke koji mogu da pruže javno svedočenje jer američki narod zaslužuje istinu. Završili smo sa zataškavanjem."

Kongresmen je ovog meseca rekao za podkast Event Horizon da "imamo posla [sa zataškavanjem vlade] od 1947. godine, moguće i od 1897. godine."

"Vanzemaljske letelice mogu da putuju svetlosnim godinama ili brzinama koje smo videli da prkose fizici kakvu poznajemo“, rekao je Burčet tokom podkasta.

"Mogu da lete pod vodom i ne pokazuju toplotni trag."

Nastavio je da objašnjava da ako ova vanzemaljska bića imaju tehnologiju koja se razlikuje od bilo čega što poznajemo na Zemlji, onda bi "oni“ mogli da nas "pretvore u briket od drvenog uglja“.

Gruš je služio 14 godina u ratnom vazduhoplovstvu, gde su mu, kako je rekao, ostali uključeni govorili o programu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.