Misteriozni projektil iznad Kalifornije

Izvor: Press, 10.Nov.2010, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misteriozni projektil iznad Kalifornije

Misteriozni objekat nalik raketi koja za sobom ostavlja beli trag od dima proleteo je nebom na oko 50 kilometara iznad Los Anđelesa, uplašivši mnoge Amerikance. Stanovnici Kalifornije nagađaju da su projektilom napadnute SAD, da je u pitanju raketa ispaljena sa podmornice neke neprijateljske zemlje, a ima i onih koji tvrde da se radi o napadu vanzemaljaca. S druge strane, Pentagon još nema objašnjenje šta se dogodilo.Naime, brojni svedoci >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << videli su blesak i vertikalan trag pare na nebu koji je izgledao poput projektila. Misteriozni objekat snimila je i lokalna TV stanica.
Pentagon tvrdi da tragovi koji su viđeni na nebu nemaju nikakve veze s američkom vojskom ili svemirskim programom NASA. Portparol Pentagona, pukovnik Dejv Lapa, izjavio je da američka vojska još ne zna šta se dogodilo, ali je rekao da nema opasnosti po građane SAD.
Direktor Grupe za analizu bezbednosti Džon Pike tvrdi da je nesvakidašnja pojava samo optička iluzija.
- To je zapravo avion koji je leteo prema snimatelju. Njegov trag je zaklonjen zalaskom sunca - smatra Pike.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.