Amerikanci prestravljeni: Dva pilota su poginula; Kongres raspravlja o vanzemaljcima?

Izvor: B92, 31.Jul.2023, 12:07

Amerikanci prestravljeni: "Dva pilota su poginula"; Kongres raspravlja o vanzemaljcima?

U SAD priča o neidentifikovanim letećim objektima (NLO) iz meseca u mesec prerasta u sve ozbiljniju javnu raspravu.

U toj javnoj raspravi oni koji upozoravaju na dokaze o neverovatnim susretima više se uopšte ne predstavljaju kao osobenjaci s previše bujnom maštom ili nejasnim porivima za fabriciranje informacija.

S obzirom na to da je tema NLO-a dignuta na nivo seriozne kongresne rasprave s nizom intrigantnih deklasifikovanih dokumenata, odnosno svedočanstava, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nemoguće je pozabaviti se svim što ubrzano saznajemo iz nekad tajnovitih arhiva, ali dovoljno je fokusirati se na jedan od najnovijih primera kao bi se ilustrovale rasprave dosadašnjih prikrivanih ili zanemarivanih iskustava ljudske vrste s nepoznatim fenomenima, koji se teško mogu objasniti kao prirodne pojave.

Jedan od takvih primera su dva pomalo neverovatna dopisa koje su dva istraživačka novinara poslali Kongresu.

Džordž Knap i Džeremi Korbel u tim pismima, između ostalog, tvrde kako su ruski avioni do 1993. progonili pa čak i rušili NLO-e 45 puta, dok je američka vojska od 1969. imala stav kako NLO-i ne predstavljaju pretnju nacionalnoj bezbednosti te nisu vredni detaljnijeg proučavanja.

"Ovaj omalovažavajući stav dijametralno je u suprotnosti s onim što je otkriveno u dokumentima, izveštajima i internim dopisima", upozorio je Knap u svom pismu Kongresu.

S obzirom na to da su pred Kongresom o NLO-ima već svedočili oficiri s neupitnom vojnom i obaveštajnom karijerom, sad se i Knap i Korbel tretiraju kao relevantni izvori informacija zahvaljujući istraživačkom radu koji je do pre nekoliko godina bio sistemski ignorisan.

Sad su uskom krugu onih koje se, što se kaže, sluša. Na kongresnom saslušanju održanom sredinom ove nedelje, dva novinara sedela su odmah iza glavnih zvezda - Dejvida Gruša (svedočio je o otkriću bića nakon pada NLO-a koja nemaju ljudsku biologiju), kao i mornaričkih pilota Rajana Grejvsa i Dejvida Fravora.

Knap se prvi put zainteresovao za NLO-e kad je 1989. načuo šaputanja o obrnutom inženjeringu i čudnim materijalima koji su u tajnosti korišćeni u Nevadi u posebnom obaveštajnom programu, u koji su bili uključeni i spoljni ugovorni izvođači. On je, između ostaloga, opisao rusku 10-godišnju studiju o NLO-ima, navodno najveću ikad preduzetu (uključivala je tisuće dokumenata i intervjua s vojnim osobljem). Direktor tog programa ispričao je Knapu o okršajima ruskih aviona s NLO-ima.

"U većini incidenata, NLO-i su izmakli neverovatnom brzinom, ali u tri incidenta, ruski ratni avioni bili su oštećeni i srušeni. Dva pilota su poginula… Nakon tih incidenata, MOD (Ministarstvo obrane) izdalo je naredbu za celu zemlju da NLO-e treba ostaviti jer, prema rečima visokog zvaničnika protivvazdušne odbrane, ‘mogu imati neverovatne kapacitete za odmazdu'", napisao je Knap u svom pismu.

Korbel je pak u svom pismu Kongresu konstatovao da se "pitanje NLO-a pojavljuje kao glavna tema od globalne važnosti" jer "NLO-i jesu stvarni. Ovo je objektivna istina – a ne subjektivna stvarnost… A NLO-i – šta god oni predstavljali – prisutni su i deo su ljudskog stanja barem od početka zabeležene istorije".

Problem je, insistira Korbel, što su ti misteriozni objekti "dokazali da mogu nekažnjeno delovati unutar našeg vazdušnog prostora" i to se događa gotovo svaki dan.

"Najviše je zabrinjavajuće to što su ti NLO-i dokumentovani i često snimljeni na višeplatformskim odbrambenim senzorima i sistemima za gađanje dok su demonstrirali manevarsko nadmašivanje našeg najnaprednijeg vojnog oružja; ili bilo koje druge poznate tehnološki napredne zemaljske nacije s naprednim vojnim inventarom ili iz privatnog industrijskih holdinga."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šokantni izveštaj uzdrmao američki Kongres, ovo postaje zabrinjavajuće: "NLO-i su ubili 2 pilota"

Izvor: B92, 01.Avg.2023, 08:05

U Sjedinjenim Državama, priča o neidentifikovanim letećim objektima (NLO) iz meseca u mesec prerasta u sve ozbiljniju javnu debatu, u kojoj se oni koji upozoravaju na dokaze o neverovatnim susretima više ne predstavljaju kao osobe sa preterano živom maštom ili nejasnim porivima za izmišljanjem...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.