Korak ka osvajanju sveta

Izvor: Politika, 02.Dec.2012, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korak ka osvajanju sveta

David Micić i grupa „Destiny potato” potpisali su sa američkom muzičkom kućom „Century media” ugovor za pet albuma, od kojih prvi planiraju da završe tokom proleća

Momak za kojeg starije kolege muzičari kažu da je čudo od deteta, sa grupom „Destiny potato” napravio je korak o kojem mnogi maštaju. Sa američkom muzičkom kućom „Century media” potpisao je ugovor za pet albuma, od kojih prvi planiraju da završe tokom proleća.

Momak se zove David >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Micić, završio je srednju Muzičku školu „Stanković”, džez odsek, a potom na Berkliju upisao studije kompozicije. Nažalost, tamo je ostao samo dva semestra, jer je zbog nedostatka finansijske podrške morao da se vrati u zemlju.

– Pošto oni imaju sistem ubrzanog studiranja, ostala su mi još tri semestra. Vratio sam se i godinu dana kasnije počeo da ozbiljnije radim na materijalu za bend koji je zvanično nastao onog trenutka kada su me pozvali da nastupim na festivalu „Euroblast”, u Kelnu – priča David, objašnjavajući da je u Kelnu gostovao, jer je u maju 2011. izdao i-pi (EP) sa četiri pesme na kojem su, uz njega, učestvovali Vasil Hadžimanov, Saša Lokner i pevačica Aleksandra Đelmaš. David je bio autor kompozicija.

Proboj na svetsko muzičko tržište nije došao slučajno.

– Kada sam krenuo na Berkli imao sam ideju da tamo, pre svega, nešto naučim, ali moj „zli” plan je bio i da stvorim kontakte preko kojih mogu da stvaram muziku. Uvek me je zanimala muzika za film i preko Gojka Damjanića, koji je na Berkliju bio direktor za audicije, ta želja mi se i ostvarila – priča Micić kojem se nedugo zatim ukazala prilika da, na preporuku Damjanića, bude jedan od autora muzike za film „Metak ubica”, sa Kristijanom Slejterom i Donaldom Saterlendom u glavnim ulogama. Film je pre nekoliko meseci prikazan u američkim bioskopima, a David je muziku radio, kako kaže, za sopstvenu reklamu.

U međuvremenu, stigle su ponude za još nekoliko kraćih filmova, kao i za jednu nemačku pevačicu.

– Moram da priznam da ne znam o kojoj pevačici je reč – priznaje momak koji je sa članovima svoje grupe uspeo da iskoristi sva preimućstva interneta i da skrene pažnju čelnika američke muzičke kuće na svoj rad.

– Primetili su nas na internetu. Oni imaju ljude koji prate sve što je zanimljivo po njihovom mišljenju. Tako nam se jedan od tih „špijuna” javio. Zove se Stiv Džoh i on nam je sada menadžer. Samo zbog nas je došao na festival „Euroblast”, dopalo mu se ono što je čuo i tada su krenuli pregovori – objašnjava Micić kako je uspeo da napravi proboj na strano tržište.

Njegova koleginica i drugarica iz „Stankovića” Aleksandra Đelmaš takođe je išla na audiciju za Berkli i dobila stipendiju, ali ne onu koja bi joj u potpunosti pokrila školovanje, pa je od Amerike odustala zbog istih razloga koji su Davida naterali da se sa Berklija vrati u Srbiju – nemanje para.

– Htela sam da pokušam da dobijem i punu stipendiju, ali sam sa Davidom otišla na festival u Keln i ispostavilo se da sam uradila pravu stvar. Sada mi je to preče. Kada završimo tih pet albuma, najverovatnije ću da upišem Berkli. Kada postanem rok zvezda – kaže uz grlat smeh Aleksandra.

Mladi Micić kaže i da su on i članovi benda, koji stvara mešavinu hevi-metal muzike i popa, dali dosta intervjua stranim medijima.

– Ovo nam je prvi intervju za domaće. I, posebno laska – kaže David.

----------------------------------------------

Naopako – prvo svet pa Srbija

David dodaje da je njihova ciljna grupa inostranstvo.

– Donedavno, niko nije ni znao da postojimo. Imamo mnogo ponuda za inostranstvo, dve ponude za gostovanje morali smo da odbijemo, za SAD i Japan, jer album još nije gotov. Posle toga krećemo da osvajamo svet. A želja nam je, ako nam se ovde nešto desi, da to bude nešto vrlo lepo. Znam da smo krenuli nekako naopako: prvo svet pa Srbija. Ali, upalilo je – kaže Micić koji je zajedno sa Nikolom Čuturilom komponovao muziku za predstavu „Bunar” Egona Savina.

S. Čikarić

objavljeno: 03.12.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.