Dubioza Kolektiv se vraća u Beograd!

Izvor: Mondo, 22.Jan.2018, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dubioza Kolektiv se vraća u Beograd!

Energični regionalni bend održaće koncert na Tašu!

Regionalni bend Dubioza Kolektiv zakazao je druženje sa publikom 30. juna na otvorenom - stadionu "Tašmajdan"! Sastav koji je proslavila energična mešavina roka, panka, regea, ska i duba, kao i njihove snažne političke poruke, održaće u Beogradu svoj prvi samostalni koncert nakon četiri godine.

U susret koncertu, balkan-ska-pank-dab atrakcija poručila je ljubiteljima njihovog nesvakidašnjeg zvuka: "Ove >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << godine imamo dva velika povoda za koncert u Beogradu. Novi album "Pjesmice za djecu i odrasle" izašao je pre nepuna tri meseca i jedva čekamo da zasviramo nove pesme, a biće nam ovo i prvi solo koncert na otvorenom u glavnom gradu Srbije. Radujemo se što ćemo svirati na Tašmajdanu, čuli smo toliko priča o koncertima u tom prostoru".

Na novom albumu "Pjesmice za djecu i odrasle" nalazi se devet pesama koje se na svojevrstan, tragikomičan način, osvrću na svakodnevicu ne samo u BIH, već i u regionu.

Na Tašmajdan dolaze nakon dve godine apstinencije od Beograda, tokom kojih su postigli nezamislive uspehe. Turneja na kojoj su promovisali EP i izdanje "Happy machine", odvela ih je na brojne pozornice širom sveta, uključujući i Glastonbury, SXSW, Lollapalooza Berlin i Womad. Usledile su i turneje po Evropi, Severnoj Americi, Australiji i Indiji. Tokom godinu dana, uspeli su da održe više od 110 koncerata, ali ujedno i da predstave neke od najinteresantnijih video spotova nastalih na ovim prostorima.

Energične žive svirke Dubioze Kolektiv prepoznate su kao pravo osveženje na balkanskoj muzičkoj sceni, o čemu svedoče rasprodati koncerti krajem 2017. godine u svim velikim regionalnim gradovima. Na koncertu 30. juna u Beogradu na stadionu "Tašmajdan" pored predstavljanja novog albuma, planiraju da potvrde odavno zasluženi status koncertne atrakcije uz proverene hitove sa prethodnih izdanja.

Ulaznice za koncert Dubioze Kolektiv prodaju se preko Eventim prodajne mreže po ceni od 1,400 rsd za parter, odnosno 1,600 rsd za tribine.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.