Izvor: Radio 021, 12.Jan.2020, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Australijanci bacaju šargarepe iz aviona kako bi nahranili životinje

Veliki broj aviona trenutno se koristi u operaciji "Rock Wallaby" kako bi se nahranile gladne životinje koje su preživele velike australijske požare koji traju već tri meseca.

Vlada Novog Južnog Velsa pokrenula je operaciju "Rock Wallaby" koja je započela pre nedelju dana. Do sada su iz aviona izbacili 2.200 kilograma svežih šargarepa.

Ministar zaštite životne sredine Met Kin kazao je kako su mnoge životinje uspele da se spasu i pobegnu od požara i opasnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ali kako se sada nalaze van svojih domova i u nepoznatim predelima gde nemaju pristup hrani.

"Osim što izbacujemo hranu, postavljamo i kamere i proveravamo područja na koja hrana pada kako bismo videli koliko je životinje jedu i koliko ih je uopšte preživelo", objasnio je Kin.

Organizatori akcije su između ostalog objasnili i kako je među životinjama koje hrane veliki broj ugroženih vrsta koje je važno zaštititi.

Ova inicijativa započela je samo nekoliko dana nakon što je objavljena informacija da je u velikim požarima život izgubilo više od milijardu životinja. Neke od njih su izgorele u požaru, dok su druge uginule od posledica opekotina i udisanja dima.



Autor: Klix.ba

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bacaju mrkve iz aviona za iscrpljene životinje

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jan.2020

Veliki broj aviona koristi se u operaciji s ciljem da se nahrane životinje koje su preživjele velike požare koji bukte već tri mjeseca u Australiji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.