Osim što super izgleda, ova narukvica će vas osloboditi pamćenja lozinki

Izvor: Prva.rs, 05.Okt.2014, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osim što super izgleda, ova narukvica će vas osloboditi pamćenja lozinki

Zamorna smišljanja, čuvanja ili pamćenja svih lozinki koje koristite za pristup online servisima i sadržaju ukinuće - narukvica!
Nymi, koju je razvio tim naučnika iz Toronta, je minimalistički dizajnirana narukvica koja za autentifikaciju koristi srčani ritam.
Niko ne voli upisivanje lozinke, a jednako tako niko ne voli ni pomisao da bi ostao bez svojih podataka zaštićenih lozinkom. Zbog toga je tim koji stoji iza Nymi krenuo s namerom da razvije gedžet kojim bi autentifikacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << postala što lakša, praktični deo života, po čemu se razlikuje od različitih sistema koji koriste otisak prsta.
Svako ima jedinstven srčani ritam, a ova ga narukvica pretvara u identifikacijski kod, a sistem se gasi ako je oko ruke stavi neko drugi. U pretprodaji je Nymi dostupna za 79 dolara.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.