Lavrov: Amerika je prešla sve granice

Izvor: B92, 26.Mar.2023, 14:48

Lavrov: "Amerika je prešla sve granice"

SAD su u želji da uspostave hegemoniju, prešle sve granice pristojnosti, ali Kina izvlači zaključke, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Danas se od Sjedinjenih Američkih Država može očekivati bilo šta. U nastojanju da uspostave svoju hegemoniju, već su prešle sve granice pristojnosti: diplomatske, etičke i sve druge - rekao je Lavrov u intervjuu za televiziju "Rusija 1", komentarišući izjave SAD o neprihvatljivosti poziva na primirje tokom samita >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lidera Rusije i Kine.

Prema njegovim rečima, o ovim izjavama se razgovaralo sa kineskim kolegama.

"Kineska strana odražava tradiciju velike civilizacije stare više hiljada godina. I kineska strana je sa godinama razvila svoj stil. On leži u dostojanstvu, sastoji se u dubokoj analizi svega što se dešava kako se ne bi preduzimali neki ishitreni koraci. Ali kineska strana, naravno, izvodi zaključke i to najdublje", odgovorio je Lavrov na pitanje kako kineska strana gleda na pritisak SAD.

Kineski predsednik Si Đinping bio je u državnoj poseti Rusiji od 20. do 22. marta, što je njegovo prvo putovanje u inostranstvo nakon što je treći put izabran na mesto šefa države. Prvog dana posete, predsednik Kine je četiri i po sata razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na neformalnom sastanku u Kremlju, dok su 21. marta održani zvanični rusko-kineski razgovori uz učešće delegacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lavrov: SAD su prešle sve granice pristojnosti da bi obezbedile svoju hegemoniju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Mar.2023

SAD su vec prekoračile granice pristojnosti u svojim naporima da obezbede svoju hegemoniju, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.