Lavrov: "Amerika je prešla sve granice"

SAD su u želji da uspostave hegemoniju, prešle sve granice pristojnosti, ali Kina izvlači zaključke, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Izvor: Sputnjik

Nedelja, 26.03.2023.

14:21

Lavrov:
EPA-EFE/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / POOL

"Danas se od Sjedinjenih Američkih Država može očekivati bilo šta. U nastojanju da uspostave svoju hegemoniju, već su prešle sve granice pristojnosti: diplomatske, etičke i sve druge - rekao je Lavrov u intervjuu za televiziju "Rusija 1", komentarišući izjave SAD o neprihvatljivosti poziva na primirje tokom samita lidera Rusije i Kine.

Prema njegovim rečima, o ovim izjavama se razgovaralo sa kineskim kolegama.

"Kineska strana odražava tradiciju velike civilizacije stare više hiljada godina. I kineska strana je sa godinama razvila svoj stil. On leži u dostojanstvu, sastoji se u dubokoj analizi svega što se dešava kako se ne bi preduzimali neki ishitreni koraci. Ali kineska strana, naravno, izvodi zaključke i to najdublje", odgovorio je Lavrov na pitanje kako kineska strana gleda na pritisak SAD.

Kineski predsednik Si Đinping bio je u državnoj poseti Rusiji od 20. do 22. marta, što je njegovo prvo putovanje u inostranstvo nakon što je treći put izabran na mesto šefa države. Prvog dana posete, predsednik Kine je četiri i po sata razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na neformalnom sastanku u Kremlju, dok su 21. marta održani zvanični rusko-kineski razgovori uz učešće delegacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: