Ukinuta presuda Mladenu Obradoviću

Izvor: Studio B, 01.Feb.2013, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinuta presuda Mladenu Obradoviću

Drugostepeno krivično veće Apelacionog suda ukinulo je presudu Mladenu Obradoviću, vođi zabranjenog Obraza, od dve godine zatvora zbog nereda na Paradi ponosa 2010.

Apelacioni sud je presudu koju je Viši sud u Beogradu doneo 20. aprila 2011. poništio i predmet vratio na ponovono odlučivanje zbog, kako se navodi, bitnih povreda krivičnog postupka.

Žalbe Obradovićevih branilaca prihvaćene su jer je, kako je objašnjeno, prvostepene presude nerazumljiva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << a u njenom obrazloženju nisu dati jasni razlozi o odlučnim činjenicama.

Apelacioni sud u Beogradu je sredinom novembra 2012. godine već ukinuo prvostepenu presudu kojom je Obradovića osuđen na 10 meseci zbog rasne i druge diskriminacije.
Pogledaj vesti o: Mladen Obradović

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

LDP: Sudbina presude Obradoviću slika višegodišnje prakse

Izvor: Blic, 02.Feb.2013, 15:29

Srbija je rastrzana između stalnog opravdavanja esktremizma, tolerisanja pozivanja na nasilje i neubedljivih najava da će se konačno i u ovoj zemlji kažnjavati svako kršenje zakona, saopštio je danas LDP, komentarišući odluku Apelacionog suda da ukine prvostepenu presudu vodji "Obraza" Mladenu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.