Ukinuta presuda Mladenu Obradoviću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2013, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinuta presuda Mladenu Obradoviću

BEOGRAD -

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu vođi desničarske organizacije Obraz Mladenu Obradoviću, osuđenom na dve godine zatvora zbog izazivanja nereda na Paradi ponosa u Beogradu, 2010. kada je u sukobima policije i protivnika gej parade povređeno više od 100 ljudi.

Kao razlog za ukidanje presude se navodi da je ona doneta "uz bitnu povredu" odredaba krivičnog postupka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jer nije potpuno ni pravilno utvrđeno činjenično stanje. Presuda je, kako je navedeno iz suda, nerazumljiva.

Presuda je ukinuta i za još 13 Obradovićevih saradnika iz Obraza, među kojima je i njegova supruga, koja je bila osuđena na godinu dana kućnog pritvora.

Viši sud u Beogradu je u aprilu prošle godine osudio Obradovića i još 13 osoba zbog izazivanja nereda tokom Parade ponosa u Beogradu 2010. Obradović je bio kažnjen s dve godine zatvora, a njegovi saradnici su dobili od osam do šest meseci.

U sukobima protivnika gej parade i policije, 10. oktobra 2010. godine u Beogradu je povređena 141 osoba. Privedeno je 207 ljudi.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ukinuta presuda vođi Obraza

Izvor: RTV Pink, 01.Feb.2013

. . . Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu vođi desničarske organizacije Obraz Mladenu Obradoviću, osuđenom na dve godine zatvora zbog izazivanja nereda na. Paradi ponosa u Beogradu, 2010. kada je u sukobima policije i protivnika gej parade povređeno više od 100 ljudi. .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.