Evropska lepota ponovo vlada svetom: Izabrana nova Mis univerzuma

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2024, 23:43

Evropska lepota ponovo vlada svetom: Izabrana nova "Mis univerzuma"

Pobednica se obratila svim ženama sveta i poslala snažnu poruku.

Večeras je u indijskom gradu Mumbaju održan 71. izbor za "Mis sveta". Ove godine titula za najlepšu ženu sveta odlazi u Češku po drugi  Godine 2006., ovo počasno priznanje otišlo je u ruke Tatane Kačarove.

Kristina Piškova, pobednica ovogodišnjeg izbora ima 23 godine, bavi se manekenstvom, a takođe je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i studentkinja administracije i prava. Tečno govori čak četiri strana jezika - engleski, poljski, slovački i nemački jezik.

Nakon što joj je uručena lenta, Piškova, je kako tradicija ovog takmičenja nalaže, održala govor. Ona je svojim izlaganjem poslala snažnu poruku svim ženama. Kristina, je istakla da želi da upravo ona utiče na uklanjanje stigme i stida na temu ženskog mesečnog ciklusa. Navela je da je "dar biti žena", te da nema potrebe da menstruacija bude tabu tema.

Inače, ovo je veliki uspeh za mladu devojku jer je konkurenciju činilo još 110 učesnica sa svih strana sveta.

Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.