Četiri dobitnika nagrade Plavi čuperak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2019, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri dobitnika nagrade "Plavi čuperak"

Knjige "Lepo živi miš u bioskopu" Gorana Novakova, "Smešna strana sveta" Peđe Trajkovića, "Sazvežđe violina" Vesne Aleksić i "Sara i januar za dve devojčice" Zorana Penevskog, ravnopravni su dobitnici nagrade "Plavi čuperak".

Međunarodni centar književnosti za decu Zmajeve dečje igre uputio je poziv književnim stvaraocima za decu i stručnoj javnosti da daju svoje mišljenje i glasove o književnoj produkciji za decu i mlade u Srbiji u 2018.

Njih 31, među >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kojima su pisci, kritičari, profesori književnosti za decu, novinari, bibliotekari, glasalo je za 46 naslova.

Najveći i podjednak broj glasova dobile su gore navedene knjige.

Nagrade će biti uručene tokom 62. Junskog festivala Zmajevih dečjih igara u Novom Sadu.
Pogledaj vesti o: Miss sveta

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.