Vulin: Ne može Đukanović da naredi Srbima da napuste Srpsku pravoslavnu crkvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2020, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Ne može Đukanović da naredi Srbima da napuste Srpsku pravoslavnu crkvu

Kada predsednik države naređuje osnivanje crkve onda nešto nije u redu ili sa crkvom ili sa državom, kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarišući izjavu Mila Đukanovića da je Crnoj Gori potrebna crkva da bi se suprotstavila mešanju Srbije i učvrstila svoj identitet.

"Đukanović može da napravi svoju crkvu, može da se proglasi prvosveštenikom ili božanstvom, može da napiše liturgiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << objasni poreklo života, proglasi saradnike za svece. Sve to može, ali ne može Srbe da natera da napuste Srpsku pravoslavnu crkvu i da prestanu da budu Srbi. Kome Milo osnuje crkvu tome Miraš krsti decu", poručio je Vulin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ministar Vulin: Kome Milo osnuje crkvu tome Miraš krsti decu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2020

Ministar odbrane prokomentarisao je izjavu Mila Đukanovića da je Crnoj Gori potrebna crkva da bi se suprotstavila mešanju Srbije..-Kada predsednik države naređuje osnivanje crkve onda nešto nije u redu ili sa crkvom ili sa državom - rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarišući izjavu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.