Vučić o Crnoj Gori: Voleo bih da je bilo drugačije VIDEO

Izvor: B92, 21.Maj.2021, 14:38

Vučić o Crnoj Gori: Voleo bih da je bilo drugačije VIDEO

Priboj -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je izjavu predsednika Crne Gore Mila Đukanovića povodom 15 godina nezavisnosti te zemlje.

Vučić je istakao da je odluka o samostalnosti bila pravo Crnogoraca.

"Da li bih voleo da je odluka bila drugačija? Voleo bih. Poštujemo nezavisnost Crne Gore i volju građana... To govori o višedecenijskoj poltiici protiv zajednice zajedničke države.... Nikada se nećemo odreći podrške našem narodu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Crnoj Gori, poštujući nezavisnost te zemlje. Kada uporedite položaj Albanaca u Crnoj Gori sa položajem Srba, sve će vam biti jasno", kazao je Vučić tokom posete Priboju.

On je kazao da Crna Gora danas ima nezavisnu državu i da im želi sve najbolje.

"Ne moraju da izmišljaju neprijatelje tamo gde ih nema", rekao je on i poručio Podgorici da se drugačije ponaša prema srpskom narodu.

"Nas zanima da imamo najbliže odnose, ali i da pružamo podršku našem narodu. Ništa ne radimo protiv Ustava Crne Gore", kazao je on.

Podsećanja radi, Đukanović je u autorskom tekstu rekao da Crna Gora mora odlučno i strateški osmišljeno da odoli "velikodržavnoj i kleronacionalističkoj agresiji našeg negiranja".

Vučić se najpre u Prijepolju sastao sa poljoprivrednim proizvođačima, a zatim sa predsednicima opština Prijepolje, Priboj, Nova Varoš i Sjenica, saopštila je pres-služba predsednika.

U Priboju je otvaren i hotel Terme 36.6.

Vučić je takođe zahvalio stanovnicima Priboja, jer su jedna od opština u kojoj je vakcinisano najviše građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.